Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Tekoälyllä suunnitelmallisuutta energian käyttöön, varastointiin ja myyntiin

Hajautettu energiantuotanto on noussut viime aikoina suoranaiseksi trendiksi, sillä yrityksissä ja kotitalouksissa on innostuttu aurinkopaneeleiden ja jopa pienten tuulivoimaloiden tuomista mahdollisuuksista. Energiaomavaraisuutta edistävä teknologia ei ole vain trendikästä, vaan sen avulla voi säästää energiakuluissa ja jopa ansaita rahaa. Tekoäly on osa tätä. Mutta milloin tuotettu energiaa kannattaa käyttää itse ja milloin myydä eteenpäin?

Suuria säästöjä rohkeilla energiamuutoksilla

Energian hintojen ja saatavuuden volatiliteetti voi joissakin yrityksissä olla todellinen uhka liiketoiminnan kannattavuudelle. Energiankulutus on kuitenkin usein tiedossa. Siksi entistä useamman yrityksen kannattaisi pohtia, milloin energiaa kannattaa käyttää. Kun suuria energiankäytön linjoja vedetään uusiksi, auttaa tekoäly ennakoimaan sähkönkulutuksen huippuhetkiä – ja huippuhintoja.

Tekoäly ei auta pelkästään optimoimaan energiankulutusta, vaan se voi auttaa tuottaja-kuluttajia maksimoimaan tuotantonsa tehokkuuden. Se auttaa tuottaja-kuluttajia löytämään optimaaliset hetket itse tuottamansa energian ostamiseen, myymiseen ja varastoimiseen.

Hyvin varautunut yritys voi kulutuspiikkien aikana turvautua omaan energiantuotantoon tai jopa omiin energianvarastoihin. Tekoäly ei kuitenkaan voi antaa luotettavia ennustuksia, jos sillä ei ole riittävästi dataa, josta etsiä olennaisimpia trendejä. Historiadataa analysoimalla tekoäly voi arvioida tarkasti tulevat energiatarpeet ja tarjota tietoon perustuvia suosituksia säästötoimenpiteistä.

Ekotekoja tekoälyllä

Sähkön kohdalla voi hieman kärjistäen sanoa, että energian hinta ja ympäristöystävällisyys kulkevat käsi kädessä. Kun sähkö on halpaa, sitä saadaan tyypillisimmin uusiutuvista lähteistä. Kääntäen taas voi sanoa, että kallis energia on tuotettu lähinnä hiilipohjaisesti tai muista fossiilisista lähteistä.

Tekoäly varmistaa, että tuottaja-kuluttajat saavat kaiken hyödyn irti tuottamastaan, kuluttamastaan, varastoimastaan tai sähköverkkoon myymästään sähköstä. Mikään muu teknologinen ratkaisu ei auta vastaavalla tavalla tekemään yhtä merkityksellisiä tietoon perustuvia päätöksiä energian käytöstä reaaliajassa.

Schneider Electricin EcoStruxure Microgrid Advisor käyttää pilvipohjaista analytiikkaa, jonka avulla energian tuottaja voi hyödyntää toiminnassaan sääennustuksia ja muita käytännön tietoja. Ilmastokriisi uhkaa kärjistyä juuri nyt, joten Microgrid Advisorin kaltaisen teknologian koko potentiaali on otettava käyttöön. Tekoäly on yksi osa järkevämpää, tehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää energiatulevaisuutta.

Blogin on kirjottanut Mika Kepponen. Kulunvalvonnan ja Digital Powerin Offer Managerina Mikan vastuulla on mahdollistaa kiinteistöille uuden sukupolven kulunvalvontajärjestelmä ja varmistaa Esmikko käyttäjien siirtyminen Security Experttiin sekä älykkään sähköjakelun komponentit ja energiamittaroinnin ohjelmistot. Yli 25 vuoden aikana kertynyt kokemus teknisen asiakaspalvelun, huollon, markkinoinnin ja myynninparissa antaa varmuutta auttaa asiakasta etenemään projektissa. Yhteistyössä Mika tuo keskusteluihin oppejaan sadoista erilaisista projekteista sekä osaamisensa eri teollisuuden-, sähkönjakelun-, ja kiinteistöjärjestelmien integraatioista. Ota yhteyttä: mika.kepponen@se.com

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.