Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Todennettua toimintavarmuutta – SIA OSDP Verified on tae kulunvalvonnan laitteiden standardinmukaisuudesta

Kulunvalvonnan merkitystä kiinteistöjen turvallisuudelle ei voi korostaa tarpeeksi. Uusimpien standardien mukainen kulunvalvontajärjestelmä pitää epätoivotut vierailijat poissa, ja yhdistettynä kyberturvallisuusratkaisuihin se on esimerkiksi tärkeä osa sairaaloiden ja monentyyppisten yritysten kokonaisturvallisuutta. Älykäs teknologia tekee kiinteistön turvallisemmaksi.

Nopeasti muuttuvassa maailmassa kulunvalvonnan suunnittelijoiden ja loppuasiakkaiden täytyy voida luottaa siihen, että laitteet toimivat tarkoitetulla tavalla kaikissa käyttöympäristöissä. Tätä helpottamaan on kehitetty maailmanlaajuinen SIA Open Supervised Device Protocol (OSDP) -standardi.

OSDP-standardi on Security Industry Associationin (SIA) ja International Electrotechnical Commissionin (IEC) hyväksymä, ja siitä on tällä hetkellä käytössä versio 2.2.

Avoimen OSDP-standardin pohjalta eri laitevalmistajat voivat tehdä kulunvalvonta- ja tietoturvalaitteisiinsa tiedonsiirtoratkaisuja. Lisäksi standardin avoimuuden ansiosta eri valmistajien tuotteet ovat yhteensopivia. OSDP varmistaa ovipäätteiden, kulunvalvonnan lukijoiden ja kontrollereiden sekä kulunvalvontaan mahdollisesti liitettyjen muiden laitteiden yhteensopivuuden.

OSDP Verified vai OSDP-tuettu?

Kaikki OSDP-standardia käyttävät laitteet eivät kuitenkaan ole toiminnallisuuden ja yhteensopivuuden suhteen samalla viivalla. Laitteessa voidaan luvata sen olevan esimerkiksi OSDP-tuettu tai OSDP-yhteensopiva, mutta todellinen standardinmukaisen vaatimuksenmukaisuuden tae on SIA OSDP Verified -merkintä. Ainoastaan kolmannen osapuolen testauslaboratoriossa tarkistetut ja hyväksytyt laitteet voivat saada OSDP Verified -leiman.

SIA OSDP Verified -merkitty laite täyttää OSDP-standardin vaatimukset ja on standardiin liittyvien suorituskykyvaatimusten ja -profiilien mukainen. OSDP Verified -tuotteet on listattu erikseen SIA:n ylläpitämässä tuoteluettelossa, ja niiden tuotetiedoissa ja markkinointimateriaaleissa saa käyttää SIA OSDP Verified -merkkiä.

Kauttaaltaan standardin mukainen järjestelmä

Schneider Electricin EcoStruxure Security Expert -järjestelmän kulunvalvonnan lukijat saivat SIA OSDP Verified -merkinnän jo keväällä 2022. Nyt myös järjestelmän kontrollerit ja ovipäätteet täyttävät standardin tiukat vaatimukset. Viimeisimpien päivitysten myötä EcoStruxure Security Expert on sataprosenttisesti OSDP Verified -järjestelmä kulunvalvontaan. 

SIA OSDP Verified -hyväksyntä antaa järjestelmäintegraattoreille, suunnittelijoille ja asiakkaille varmuuden siitä, että OSDP-laitteet toimivat vaaditulla tavalla. Kulunvalvonta takaa kiinteistöjen ja loppukäyttäjien turvallisuuden: siksi siihen tulee valita todistettavasti yhteensopivat, laadukkaat ja toimintavarmat laitteet.

Blogin kirjoittajana on Anssi Liski Offer Manager, Fire & Security. Ota yhteyttä: anssi.liski@se.com

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.