Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Tuotekehitys tuottaa arvoa – ja pohjaa arvoihin

Kun tavoitteena on kehittää toimintavarmoja ja tehokkaita kolmevaiheisia UPS-laitteita, minä ja tiimini astumme kuvioihin. Vankan insinööriosaamisen ja kekseliään innovoinnin lisäksi työtämme ohjaavat yrityksen yhteiset arvot: asiakaslähtöisyys, turvallisuus, laatu ja kestävä kehitys. Schneider Electricin Galaxy-sarjan laitteet on tarkoitettu todelliseen tehokäyttöön.

Kun halutaan turvata esimerkiksi datakeskuksen häiriötön virransyöttö, on Galaxyn 3-vaiheinen UPS suunniteltu juuri sitä varten. Tanskassa sijaitsee uusien innovaatioiden ja teknologisen kehityksen keskus, jossa tehdään muun muassa Galaxy-sarjan kansainvälistä tuotekehitystä.

Johdan Tanskassa noin 60 hengen core-tiimiä, jonka käsissä ovat kaikki UPS-kehityksen vaiheet ideoinnista tuotteen markkinoille saattamiseen ja jopa niiden elinkaaren loppuun saakka. Kansainvälisessä ryhmässämme on monia tapoja lähestyä samaa asiaa, mutta kaikki puhuvat yhteistä insinöörikieltä. Lisäksi teemme yhteistyötä paikallisten yliopistojen kanssa, muun muassa Euroopan parhaimpiin teknisiin korkeakouluihin tehoelektroniikan saralla kuuluvan Aalborgin yliopiston kanssa.

Itselläni on vahva insinööritausta tuotekehityksen parissa, ja hyvä näppituntuma toimivista ratkaisuista on ehdottomasti tarpeen tämänkaltaisen työn johtamisessa. Muuttuvassa maailmassa markkinan parhaiden tuotteiden kehittämiseen tarvitaan hyvän tiimin ja teknisen osaamisen lisäksi kykyä kuunnella ja sitoutumista yhteisiin arvoihin.

Asiakkaat auttavat vastaamaan oikeisiin kysymyksiin

Suuren teholuokan UPSeja tarvitsevilla asiakkailla on syystäkin korkeat odotukset laitteiden luotettavuudesta. Konesalien UPS-laitteet ovat käytössä ilman katkoja vuorokauden ympäri, joten ne on suunniteltava kestämään kovaa käyttöä. Kun tuomme uusia tuotteita markkinoille, on asiakkaan voitava luottaa täysin niiden toimintavarmuuteen.

Laitteen pitkä elinikä ja laatu ovat Schneider Electricin suunnittelutyön ydinasioita. Tunnemme hyvin datakeskuspuolen tarpeet, mutta tuotekehityksessä ei voi nojata pelkästään tuttuun ja turvalliseen. Ketterän organisaation yksi tavoite on kuunnella tarkkaan partnereiden ja asiakkaiden ajatuksia, sillä heiltä saatu palaute on suunnittelun ytimessä. Jatkuva yhteistyö varmistaa, että keskitymme ratkomaan olennaisia pulmia.

Samoilla linjoilla on Suomen-kollegani, Secure Power -myyntijohtaja Toni Kylkisalo, jonka mukaan tiivis yhteistyö tuotekehityksen kanssa on olennaista, kun asiakkaille halutaan tarjota parhaita ja edistyksellisimpiä ratkaisuja. Asiakkailta saatuja viestejä pyritään viemään aktiivisesti eteenpäin, jotta todelliset tarpeet ohjaisivat myös tuotekehitystä.

Suunnittelijan katse on pitkällä tulevassa

Uusien ratkaisuiden suunnittelussa palautteella on keskeinen rooli, mutta yksi kehitystyön tärkeimmistä asioista ei näy käyttäjille asti. Olennainen osa tuotekehityksen kärjessä pysymistä on tietää, millaisia teknologiavetoisia ratkaisuja pinnan alla milloinkin muhii. Juuri tästä syystä tuotekehityksemme työskentelee läheisesti yliopistojen ja komponenttitoimittajien kanssa.

Meille on olennaista suunnitella teknisesti huipputasoisia tuotteita ja tarjota markkinalle innovatiivisia ratkaisuja ensimmäisten joukossa. Galaxy-sarjan kokoluokan laitteissa tuotekehitysaika on pitkä, joten on tärkeää tehdä pitkäjänteisesti oikeita asioita. Todellinen taika syntyykin siitä, että osaamme yhdistää tulevaisuuden ratkaisut asiakkailta tuleviin pyyntöihin.

Kestävä kehitys on tehokkuutta parantava arvovalinta

Asiakastyytyväisyys ja halu olla teknologisen kehityksen kärjessä vievät tuotekehitystä eteenpäin, mutta lisäksi Schneider Electricin toimintaa ohjaa tärkeä arvo: kestävä kehitys. Tämä on iso vaikutin myös suurelle osalle suunnittelijoista, jotka haluavat tehdä osansa hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Itselleni tehoelektroniikan ammattilaisena on tärkeää, että johdamme kehitystä kohti energiatehokkaampia ratkaisuja.

Schneider Electricillä on hyvin kunnianhimoiset ilmastotavoitteet: Schneider tähtää oman toimintansa hiilineutraaliuteen vuoteen 2025 mennessä, ja yritys on sitoutunut pudottamaan oman toimintansa hiilipäästöjä vuoden 2017 tasosta 90 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Schneider Electric on myös päättänyt ottaa käyttöön kiinteän tason CO2-päästöille, joten päästöjen ei anneta kasvaa liiketoiminnan kasvun myötä.

Erinomaisia tavoitteita, etenkin kun Schneider on lisäksi sitoutunut pienentämään oman toimintansa kautta asiakkaidensa päästöjä. Tuotekehityksellä on valtava merkitys tämän tavoitteen saavuttamisessa. Hyvä esimerkki löytyy Galaxy V -sarjasta. Sen laitteisiin on saatavilla Tanskassa kehitetty eConversion-toimintatila, jonka avulla olemme saaneet parannettua UPS-laitteiden hyötysuhdetta 99 prosenttiin kuormansuojauksen laadusta tinkimättä.

Teknologia on erottamaton osa nykymaailmaa. Tuotekehityksen kautta löydämme ratkaisuja, joilla varmistamme myös kestävän tulevaisuuden.

Blogin on kirjoittanut Esa Väkeväinen R&D Denmark Chapter Leader. Ota yhteyttä: esa.vakevainen@se.com

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.