Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Konesalien ympäristövaikutukset ovat mitattavissa uusilla kestävän kehityksen mittareilla

Konesalien määrä on jyrkässä kasvussa niin maailmalla kuin Suomessa. Suomessa on suuria kansainvälisiä konesalitoimijoita, joilla on täällä paikallisia konesaleja, sekä lukuisia paikallisia alan toimijoita.

Konesalitoimijoiden parissa pohditaan, miten ala voi tulevaisuudessa toteuttaa esimerkiksi Euroopan unionin kunnianhimoiset ympäristötavoitteet. Maailman mittakaavassa datakeskukset käyttävät koko maailman energiankulutuksesta yli prosentin, ja päästöjen määrä on kasvamaan päin.

Viime vuosina kestävä kehitys on otettu kokonaisvaltaisemmin huomioon konesalialalla. Sekä palveluntarjoajissa että palveluiden ostajissa on herännyt halu parantaa datakeskusten energiatehokkuutta ja pienentää toiminnan hiilijalanjälkeä. Konesalialaan liittyy monia erityispiirteitä, jotka vaikeuttavat tätä työtä, kuten korkea energian kokonaiskulutus sekä kova vedenkulutus.

Konesalialalla ei muututa hiilineutraaleiksi nopeasti

Konesalialan oma pyrkimys ratkaista ympäristökysymyksiä ja muuttaa toimintaansa on tärkeä osa positiivista kehitystä. Ympäristösyistä tehtyjen muutosten arviointi ei ole ollut yhtenevää, sillä konesalialalla ei ole yhtenäisiä kriteerejä parannusten mittaamiseen. Jos muutosten vaikutukset eivät ole mitattavissa, on vaikeaa tehdä merkityksellisiä kestävän kehityksen ratkaisuja.

Schneider Electric haluaa olla mukana konesalialan myönteisessä ympäristökehityksessä. Päätimme luoda yhtenäisen kestävän kehityksen mittariston, joka luo alaa tukevan, luotettavan tavan mitata konesalialan muutoksia. Schneider Electricin Science Centerin Research Director Paul Lin ja Schneiderin CTO Officen Program Director Robert Bunger tiimeineen ovat tehneet valtavasti töitä uuden mittariston eteen.

Linin ja Bungerin Guide to Environmental Sustainability Metrics for Data Centers -whitepaperissa kuvaillaan viisi mittaria, joiden 23 kategoriaa auttavat arvioimaan datakeskusten energiankulutusta, kasvihuonepäästöjä, vedenkulutusta, rakentamisjätteitä sekä maankäyttöä ja biodiversiteetin huomioimista.

Konesalialalla on toki ennenkin mitattu toiminnan ympäristövaikutuksia, mutta ei standardoidusti ja näin kattavasti. Tarvittavat muutokset pystytään toteuttamaan tietoon perustuen, ja mittariston pohjalta saatua arvokasta dataa voi käyttää myös toiminnasta raportoimiseen ekologisuudesta kiinnostuneille ulkoisille tahoille.

Schneiderin mittareiden avulla voidaan tukea alaa tekemään oleellisia uudistuksia, joilla kestävää kehitystä on mahdollista edistää. Datakeskusten ympäristövaikutukset puhuttavat alalla – nyt suunta on kohti ympäristöystävällisempää tulevaisuutta.

Lataa viisi mittaria käyttöösi.

Blogin kirjoittajana on Toni Kylkisalo Sales Director Secure Power, Finland and Baltics. Ota yhteyttä: toni.kylkisalo@se.com

Tägit: ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.