Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Asuntomessuilla on sisustettu sähköllä vuosien varrella

Aurinko pilkottaa taivaalta ja luonto herää talviuniltaan, kesä on pian täällä! Jotain on kuitenkin tänä vuonna toisin – perinteiset Asuntomessut pitävät tänä vuonna taukoa. Se tarkoittaa myös bloggaajalle välivuotta messuprojekteista. Messut ovat vuosien varrella olleet vallan mainio syy tutustua uusiin paikkakuntiin kotimaata ympäri matkaillen. Viime vuonna Loviisan Kuningattarenrannassa nautittiin merellisistä maisemista, kuten myös Naantalin Lounatuulessa kaksi vuotta sitten, joka yhdisti ainutlaatuisella tavalla merimaiseman metsäympäristöön. Mieleen muistuvat myös järven äärellä sijaitseva upea Lohjan Hiidensalmi sekä Tuusulan Rykmentinpuiston kyläkaupunkimainen messualue.

Asuntomessuilla sisustusratkaisut nousevat aivan uudelle tasolle, ja kohteissa saadaankin ihailla toistaan upeampia ja persoonallisempia ilmeitä. Tämä on näkynyt myös sähkökalusteiden valinnassa – jokaisesta huoneesta löytyvät sähkökalusteet ovat myös vallan mainio sisustamisen keino. Perinteiset valkoiset pistorasiat ja valokytkimet ovat saaneet rinnalleen antrasiitin ja mustan väriset kalusteet, joiden käyttö on lisääntynyt messukohteissa vuosien varrella. Sähkökalusteen kehysvalinnassa voidaan myös toistaa huoneesta löytyvää kiiltävää lasi- tai kaakelielementtiä valitsemalla myös sähkökalusteen kehys lasivaihtoehtona.

Tehdäänpä pieni katsaus kohteisiin, joissa sähköllä on sisustettu mielenkiintoisella tavalla!

Villa Kokkokallio

Villa Kokkokallio Lohjalla on vanha sahanjohtajan konttorirakennus. Se on valmistunut vuonna 1928 ja vuosien varrella se on tarjonnut kodin useammalle perheelle. Tänä päivänä talo tarjoaa kodin nykyisille asukkaille, mutta toimii myös tunnelmallisena kahvilana.

Remontoidessa talon henkeä haluttiin kunnioittaa – jylhät hirsiseinät otettiin osittain näkyville sekä vanhoja listoja on säästetty yksityiskohdiksi. Henkeä on luontevasti jatkettu pyöreillä sähkökalusteilla, joiden ulkomuoto henkii vanhaa aikaa. Renovan mallistosta löytyvät sekä uppo- että pintakalusteet, ja Kokkokalliossa päädyttiin käyttämään molempia asennustavan mukaan. Taloon valittiin sekä valkoinen että musta kaluste huoneen ilmeeseen sopien.

Tuusulan Asuntomessut

Tuusulassa Asuntomessujen virallisessa oheiskohteessa talon linja on selkeä, vaaleaa värimaailmaa ja luonnonmateriaaleja mukaileva. Anonisoidut alumiiniyksityiskohdat kiinnittävät huomion talon rakenteissa, kuten vetimissä, lasiportaissa ja ikkunoissa.

ELKO Plus -sarjan alumiininen sähkökaluste yhdistettynä valkoiseen lasiin jatkaa hienosti talon vaaleaa harmonista linjaa alumiiniset yksityiskohdat huomioiden. Lasi materiaalina yhdistyy marmoripintoihin luonnollisella tavalla.

Villa Pinta

Naantalin Lounatuulessa sijaitseva Villa Pinta on kaksikerroksinen jylheä talo suurine kattoterasseineen. Talon sisäpinnoissa on käytetty paljon hartsipinnoitettua betonia ja kipsiä, sillä pinta-alaltaan isossa talossa materiaalivalinnoilla on erityistä merkitystä kokonaiskustannusten kannalta.

Kohteeseen valittiin Exxact-sarja, koska se täytti kolme olennaista kriteeriä: se on kohtuuhintainen, toimiva ja hyvännäköinen. Exxactin antrasiittikuosiset sähkökalusteet sopivat erinomaisesti yhteen tasoitepintojen kanssa. Antrasiitti myötäilee myös talon muuta värimaailmaa, kuten mustia ikkunapokia.

Villa Aurora

Loviisan Villa Auroran omistajille meri on kaikkein rakkain elementti. Meriluonto on huomioitu talosuunnittelun jokaisessa vaiheessa: puutarhan kasvit on valittu kasvupaikka mielessä ja talon jokaisesta ikkunasta näkee upeita merimaisemia.

Talossa on vältetty muovia aina kun se on ollut mahdollista, joten Villa Aurorassa on esimerkiksi käytetty kiveä tasoissa sekä puuta kattopaneeleissa ja kattolistoissa. Kun muovia kuitenkin on tarvittu, on valinnat tehty tarkkaan harkiten. Siksi talon sähkökalusteisiin valittiin ELKO Plus Ocean Plastic -sarja, jonka pintamateriaalit on valmistettu kierrätetystä merimuovista, joka on valmistettu kierrätetyistä mereen hylätyistä kalaverkoista.

Lilla Hygge

Toinen Loviisassa sijaitseva kohde Lilla Hygge on kaksikerroksinen viehättävä perhekoti. Kohteessa uusi ja vanha kohtaavat viehättävällä tavalla. Ulkoverhoiluun on valittu perinteikäs pystylaudoitus, mutta toisaalta asukkaat hyötyvät älykodin parhaista puolista.

Kohteeseen valitut Exxactin antrasiitin väriset sähkökalusteet ovat ulkoasultaan moderneja, mutta pyöristetyn muotonsa ansiosta myös talon perinteiseen ilmeeseen sopivia. Talon tummat yksityiskohdat portaissa ja listoissa toistuvat kauniisti sähkökalusteiden myötä. Exxactin kalusteissa piilee myös äly – kodin valaistusta ja älykkäitä laitteita voidaan ohjata Wiser-sovelluksella ja nauttia näin älykodin tuomasta helpotuksesta arjessa.

Mitä seuraavaksi?

Messumuisteloiden jälkeen onkin hyvä suunnata katseet Ouluun Oulujoen suistoon, jossa Asuntomessut järjestetään ensi kesänä! Ouluun rakentuu kestävän kehityksen mukainen kaupunkiyhteisö, joten älykkäitä kodinohjausratkaisuja onkin varmasti luvassa. Sähköllä sisustamista unohtamatta.

Blogin on kirjoittanut Sara Orre Channel Marketing Manager, Distributors & Electricians. Ota yhteyttä: sara.orre@se.com

Tägit: , , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.