Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Wiser Ready -kodissa äly on läsnä alusta asti hintaan 0 euroa/kk – halusitpa tai et

Älykkäät kodit lisääntyvät jatkuvasti. Se ei ole ihme, sillä tämän päivän älykkäät ominaisuudet lisäävät asumismukavuutta, tuovat turvaa ja mahdollistavat reaaliaikaisen energiankulutuksen seurannan. Älyominaisuuksilta vaaditaan kuitenkin helppokäyttöisyyttä ja asennettavuutta, sillä älyn on nimenomaan tarkoitus helpottaa, ei hankaloittaa arkea. Schneider Electric on vastannut tähän tarpeeseen kehittämällä Wiser-älykotituotteet, jotka voidaan valita asuntoon jo sitä suunnitellessa.

Yhä useampi rakentaja ja remontoija etsii tällä hetkellä kohteeseensa älykotiominaisuuksia, joten esimerkiksi älypistorasiat ja -valokatkaisijat herättävät kiinnostusta. Kodin hankkijalla on yleensä toiveena voida päivittää tai muokata kotiaan elämäntilanteen muuttuessa tai silloin, kun havaitaan tarve jollekin uudelle toiminnolle. Tällöin päivitys ja laitteiden lisääminen on voitava tehdä helposti, ilman että paikalle tarvitsee erikseen kutsua ammattilaista.

Wiser-ratkaisulla älykotivalmius saadaan, kun kohteeseen valitaan älykkäät sähkökalusteet – eli sellaiset, jotka on mahdollista kytkeä myöhemmin haluttaessa Wiser-sovellukseen sekä keskusyksikköön. Kun älykodin peruspalikat ovat valmiina asunnossa, on älykkäät toiminnot helppo ottaa itse käyttöön. Näitä asuntoja kutsumme Wiser Ready -kohteiksi, eli niissä on rakennusvaiheesta asti älykotivalmius. Wiser on saatavilla suosittuun Exxact-kalustesarjaan, joka on jo monissa uusissa asunnoissa vakiovarusteena.

Wiser Ready -kotiin voidaan valita valmiiksi asennettavaksi esimerkiksi kattava valaistuksen ohjaus, energiaa mittaavat ja ohjattavat pistorasiat tai piakkoin saataville tulevat älykkäät termostaatit. Asunnon omistaja voi päivittää helposti järjestelmään kameroita tai sensoreita sekä muita laitteita laajasta, jatkuvasti kasvavasta valikoimasta. Wiser Ready -asuntoon asiakas tarvitsee vain Wiser-keskusyksikön, ja älykkäät toiminnot ovat sen kautta saavutettavissa näppärästi puhelinsovelluksen avulla.  

Langattomia ammattilaistason älytuotteita jokaiseen kotiin

Sisustuksella luodaan toimivuutta, tyyliä ja tunnelmaa, mutta oletko tullut ajatelleeksi, että äly voisi olla osa sisustusta? Wiser on älykotimarkkinassa uniikki tuote. Laitteet on alusta alkaen suunniteltu vastaamaan Schneider Electricin asiakkaiden, ammattilaisten, rakennusliikkeiden ja talotehtaiden vaatimaa laatutasoa. Samalla järjestelmä on kuitenkin yhtä helppokäyttöinen kuin kuluttajakaupasta hankittavat tuotteet.

Perinteisesti älykodin rakentaminen on ollut varsinkin rakennusalan ammattilaisille haastavaa ratkaisujen pirstaleisuuden, nopean kehitystahdin, erilaisten sähkösuunnitelmien ja toteutuksien kirjon vuoksi. Kun tähän yhtälöön heitetään sekaan asukkaiden vaihtelevat toiveet, on soppa helposti rakentamisen ammattilaiselle turhan kitkerää nieltäväksi.

Wiser-ratkaisu toimii kuitenkin täysin langattomasti, mikä mahdollistaa asuntojen rakentajille ja sähköurakoitsijoille tavanomaisen sähköasennuksen, jolloin kaikki kalusteet ovat asukkaan käytettävissä heti normaaliin tapaan. Myöhemmin asukas voi itse laajentaa älykotinsa ominaisuuksia, jos ja kun tarpeet muuttuvat.  

Langattomuuden ansiosta Wiser Ready sopii loistavasti myös esimerkiksi taloyhtiöiden sähköremonttien yhteyteen, jolloin asuntojen kalusteet voidaan varustaa älyvalmiudella ja asukas itse päättää, haluaako käyttää älyominaisuuksia.

Asukas voi itse ottaa järjestelmän käyttöön, ja tarvittaessa järjestelmän laajentamiseen saa apua vaikka paikalliselta kodinkonekauppiaalta! Asunnosta pois muutettaessa asukas voi halutessaan ottaa itse hankkimansa älykkäät lisälaitteet mukaansa, ja Wiser Ready -asunto on valmis seuraavaa asukasta varten.

Seuraa energiankulutusta sovelluksen avulla

Wiser-järjestelmä on täysin käyttäjän hallittavissa Schneider Electricin tarjoaman Wiser by SE-sovelluksen avulla, eikä käyttöön tarvita mainittavasti erikoisosaamista. Tässäkin lajissa harjoitus toki tekee mestarin ja oppimiskäyrä on varsinkin alussa jyrkkä. Älykkäät laitteet vastaavat rakennusalalla vaadittuja standardeja ja laatua. Lisäksi ne ovat sähköturvallisia, minkä takeeksi sähkölaitteille on haettu FI-hyväksyntä.

Wiser-järjestelmän avulla on helppo seurata omaa energiankulutustaan, säästää sähkölaskussa ja luoda ensiluokkaista asumismukavuutta. Automaatioiden ja erilaisten tilanteiden luominen sovelluksessa käy käden käänteessä.

Nyt rakennusliikkeet, talotehtaat ja sähköurakoitsijat pystyvät tarjoamaan kohteissaan Schneider Electricin kalusteiden lisäksi Wiser Ready -älykotivalmiutta. Wiser Ready -älykodista saa lisätietoja asuntojen rakentajilta tai sähköurakoitsijoilta. Wiser Ready -asuntoon asukkaalle jää hankittavaksi Wiser-keskusyksikkö, joka liitetään kodin nettireitittimeen. Wiser-sovellus sekä sen käyttö ovat maksuttomia.

Mutta mitä jos et välitä älystä ja haluat asua kuten ennenkin? Ei hätää. Emme pakota. Wiser Ready -kodit nimittäin toimivat ihan kuten tavalliset ”vanhanaikaiset” kodit. Pistorasioista tulee sähköä ja valaistus toimii normaalisti, kuten on totuttu. Älykotivalmiudesta ei koidu lisämaksuja, mutta se on sijoitus tulevaisuuteen.

Lue lisää Wiserista

https://www.se.com/fi/fi/home/smart-home/local/wiser/homeowner.jsp

Wiser-jälleenmyyjät

https://www.se.com/fi/fi/work/campaign/local/online-channel-partners.jsp

Wiser-asentajakartta

https://www.se.com/fi/fi/locate/738-loyda-wiser-sahkoasentaja

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.