Haluatko tietää lisää blogiartikkeleista?

Ota yhteyttä meihin

Me ollaan kaikki meitä

Meillä Schneider Electricilla on erityisesti keskitytty tasa-arvon ja monimuotoisuuden parantamiseen. Otamme asian vakavasti erityisesti rekrytoinneissa ja urapolkujen suunnittelussa. Haluamme ja olemme aidosti teknologiatalo, jossa kyvyt ja taidot ohjaavat henkilöstön mahdollisuuksia edetä urallaan.

Yritykset koostuvat kuitenkin ihmisistä, joten avaimet ovat hyvän johtamisen ja henkilöstöhallinnon lisäksi meillä kaikilla. Me yrityksissä toimivat ihmiset muodostamme yhdessä yrityskulttuurin eli me valitsemme tavat toimia tai olla toimimatta. Meillä on paljon valtaa vaikuttaa organisaatioidemme sisällä siihen, mihin suuntaan tahtoa ja henkeä ohjataan.

Kuulen usein puhuttavan hyvä veli -kerhoista, lasikatoista tai naisvaltaisisten työpaikkojen murheista. Työhistoriani aikana olen törmännyt käytäntöön, missä miesoletettuja sponsoroitiin ja naisoletettuja mentoroitiin. Törmäämme siis epäsuotaviin toimintamalleihin tämän tästä, ja ilman muuta jokainen törmäys on hyvä huomata, korjata tilannetta mahdollisuuksien tasa-arvon mukaan ja jatkaa eteenpäin. Niistä on myös opittava, ja laitettava opit palvelemaan alati parantuvaa yrityskulttuuria.

Iso mutta

Olisiko aika nostaa esiin myös hyviä käytänteitä? Olen aiemmin omalla urallani ja nykyisessä työssäni täällä Schneider Electricilla saanut monenlaista tukea ja julkista arvostusta. Ylennyksiäkin. Enkä ole yksin. Meitä on tässäkin talossa monta sataa henkilöä, joista jokainen on jo työpaikan saadessaan noteerattu positiivisesti ja työmatkan varrella aina uudelleen. Kun arvot on juurrutettu yrityksen toimintaan, ne heijastuvat kaikkeen tekemiseen.

Totta kai välillä mennään metsään, niin että pölinä käy. Johtoryhmästämme lähtien emme voi väittää, että sukupuolten välinen tasa-arvo olisi tällä hetkellä aivan jiirissä. Mutta aika moni asia on. Ja pidän tärkeänä, että kun huomamme edistymistä monimuotoisuuden ja tasa-arvon saralla, sanomme sen ääneen. Näin saamme kaksi asiaa yhdellä kertaa: tilaisuuden kehua ja tilaisuuden kehittää omaa yrityskulttuuriamme.

Varsinkin meillä, joilla on uran suhteen hyvin pullat uunissa, on syytä olla tarkkana, että muistamme jeesata työkaveria. Kannustetaan, huomioidaan hyvä, tuetaan uralla etenemisessä ja kohdellaan tasa-arvon mukaisesti.

Otetaan kaikkia sukupuolia mukaan hyvä tyyppi -kerhoihin, huomataan ja karsitaan omat ajattelun vinoumat eri sukupuolten ja eri kulttuureista tulevien suhteen, ja tuetaan naista mäessä.

Voin aloittaa kertomalla saaneeni omalta esimieheltäni kroonisesti tukea omille ajatuksilleni, ehdotuksilleni ja ylipäätään urapolullani. Ajattelin tehdä samoin muille. Siis meille.

Blogin kirjoittajana on Sirpa Ikola Vice President Strategy and Development.

 

Tägit: , ,

Ota yhteyttä meihin

Lisää kommentti

Kaikki kentät ovat pakollisia.

Tämä sivusto käyttää Akismet –palvelua roskapostin suodattamiseksi. Lue miten kommentit prosessoidaan.