Hvordan Schneider Electrics værdier om at være modig og turde disrupte fik mig derhen, hvor jeg er i dag

Læs om Michaels karriere og udviklingsrejse gennem Schneider, til Saudi Arabien og om hvordan han endte hos EcoDataCenter.

Jeg arbejder som CTO for EcoDataCenter, en virksomhed, der leverer bæredygtige og sikre datacenterløsninger, og for at sige det enkelt, så er vi et “hotel” for servere. Vores kunder kører deres hardware (server og storage) i vores faciliteter. Her leverer vi uafbrudt strøm, præcisionskøling, forskellige tilslutningsmuligheder og et meget højt niveau af fysisk sikkerhed.

Vi flytter til Tulsa

Jeg kom til Schneider Electric i 2009 som trainee, og den første periode af min karriere var relativt stabil og jævn. Jeg arbejdede med energiydelseskontrakter, mest med kommunale eller regeringsrelaterede enheder. I mit arbejde hjalp jeg dem med at gennemgå deres bygninger og se, om der var måder at reducere energiforbruget på. Efter et par år i den rolle var det tid til at komme videre og lave noget andet.

Så en mandag morgen under et teammøde, sandsynligvis før jeg var vågnet helt op, spurgte min leder, om der var nogen, der var klar til en udfordring. Min stadig søvnige hjerne rakte hånden op, og fire uger senere sad jeg på et fly for at slutte mig til Schneider Electric Saudi Arabia-teamet. Jeg skulle hjælpe dem i et par måneder for at genvinde kontrollen og gennemføre et projekt, der var kørt fast.

Beslutningen om at forlade Sverige og rejse til et fremmed land og en fremmed kultur var skræmmende. Sproget, kulturen og de daglige rutiner er meget anderledes der. Ikke desto mindre vidste jeg, at dette var en chance for at udvide min horisont og få værdifuld international erfaring. Jeg tog springet og begav mig ud på dette nye eventyr.

Efterhånden som ugerne blev til måneder, kunne jeg opbygge stærke relationer til det lokale team og kunderne og støtte projektets udførelse. Og det, der startede som en 3 måneders opgave med et enkelt projekt, blev til et års arbejde med at styre en portefølje af projekter.

Tilbage til Norden

Efter et år vendte jeg tilbage til Sverige, og i et par måneder tog jeg den med ro for at lade op efter min internationale opgave, men nye muligheder ventede lige om hjørnet. Jeg blev bedt om at hjælpe med at gennemgå en projektplan for et kommende projekt i Norge. Et par timer efter at jeg havde sagt ja til at lave gennemgangen, ringede det norske team. De spurgte, om jeg kunne komme med et fly samme aften. Vi blev enige om, at tirsdag var en acceptabel afrejsedag. Onsdag middag samme uge havde jeg allerede deltaget i et kick-off-møde om projektet sammen med kunden, og under kick-off-mødet gik det op for mig, at jeg skulle være projektleder for det projekt, jeg skulle gennemgå.

Så en to-dages gennemgang blev til et ni måneder langt projekt. Men det var en fremragende opgave, og jeg fik lært en masse om datacentre fra kolleger, leverandører og også kunden.

Da projektet var slut, spurgte det lokale team, om jeg ville fortsætte med at arbejde i Norge med at etablere en projektorganisation på tværs af forretningsenheder. Jeg sagde nej med den begrundelse, at jeg ikke havde erfaring nok til at påtage mig sådan en opgave. De to norske fyre jeg talte med, vendte mit argument om og sagde, at de tilsammen havde mere end 30 års erfaring og var overbeviste om, at jeg kunne gøre det. Hvem var jeg til at sige dem imod og endnu en gang tog min karriere en ny drejning. Jeg jeg påtog mig opgaven og tilbragte det meste af min tid i Norge i de næste tre år.

Schneider Electric lærer

Som en del af den organisatoriske udvikling blev det norske tværgående BU-team absorberet i den nordisk-baltiske zone. Jeg blev bedt om at fokusere på datacenterprojekter og støtte den nordisk-baltiske zone i stedet for kun ét land. Jeg ledede et team, der lavede teknisk forsalg til nationale salgsteams. Derefter udførte eller leverede teamet de tilbud, der var blevet solgt. Det var min sidste rolle, inden jeg forlod Schneider Electric i slutningen af 2018. Jobbet bragte mig meget tæt på den branche, jeg arbejder i nu.

Jeg kan med sikkerhed sige, at min evne til at forstyrre og prøve noget nyt, sammen med den iværksætteragtige måde at arbejde på, var noget jeg lærte hos Schneider. Disse evner hjalp mig med at starte og få succes på denne nye rejse i EcoDataCenter. Da jeg kom til virksomheden, var jeg medarbejder nummer to, hvilket nu gør mig til den person, der har været ansat længst i EcoDataCenter.

Fra dag ét har ingen fortalt mig, hvad jeg skal gøre, eller hvordan jeg skal gøre det. Jeg har bare fået af vide, at vi har et mål at nå. Jeg var ansvarlig for at sætte design- og eksekveringsprocesserne op og beslutte, om og hvad vi skulle anskaffe. Så dybest set er mit job at bruge virksomhedens penge på en måde, der gør det muligt at tjene mere. Jeg fik også mulighed for at blive medejer, hvilket virkelig motiverede mig til at gøre et godt stykke arbejde og nå vores mål. Vi er nu mere end 40 FTE’er, og sidste år var vi i stand til at foretage den tredjestørste kapitalforhøjelse i Sverige i 2022, kun overgået af NorthVolt.

Læs om andres rejse hos Schneider Electric

I en række blogindlæg fortæller både tidligere og nuværende ansatte i Schneider Electric om deres karriere og udvikling igennem årene. Magnus Engströms har arbejdet hos Schneider i næsten tre årtier og startede som helt ung el-entusiast. Læs mere om hans rejse og hvordan han bevægede sig ud af sin komfortzone for at opleve noget nyt.

Se mere om vores alumnenetværk og tilmeld dig nu!

Om forfatteren

Forfatter Profil

Michael Svanfeldt, CTO for EcoDataCenter

Jeg arbejder som CTO for EcoDataCenter, en virksomhed, der leverer bæredygtige og sikre datacenterløsninger, og for at sige det enkelt, så er vi et “hotel” for servere.

Tags: , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.