Meningsfyldt arbejde i katastroferamte områder

I Digital Energy arbejder Simon Frederiksen som Field Service Engineer, og til daglig er han mest omgivet af BMS-systemer. Men Simon er også frivillig i Dansk Røde Kors. Han har i løbet af de sidste år været udsendt 5 gange til katastroferamte områder.

Sidst jeg var afsted, var jeg i Congo. På billedet ovenfor, er jeg i fuld gang med at reparere en generator og opbygge en støjskærm. I Congo fik jeg fri fra mit Field Service Engineer job i Schneider Electric for at hjælpe til, sammen med et hold af frivillige, der hvor katastrofen denne gang havde ramt.

Første ved ulykken

De frivillige – mit hold og jeg er ofte de første på stedet. Vi kommer lige efter katastrofen. Nogle gange lever vi af feltrationer. På Filippinerne fløj vi ind med et Herkules-fly fra New Zealand. Det var surrealistisk at ankomme til et tyfon-ødelagt område.

Jeg kan bedst lide at hjælpe ved naturkatastrofer, hvor ingen har ansvaret. Det er sværere, når der er krig og flere parter er involveret. Den slags kunne jo undgås.

Frivilligt arbejde ved opførsel af Røde Kors lejr i Congo.

Schneider er stolte af vores frivillige

”Vi mener, det er afgørende at vores medarbejdere har mulighed for at deltage i frivilligt arbejde og gøre en forskel både i deres lokal samfund eller internationalt som Simon. Derfor er vi fleksible, så det er lettere for vores ansatte at følge deres drømme, sideløbende med deres ”almindelige job”. Det giver både mere engagerede medarbejdere samtidig med at vi som virksomhed er super stolte af den indsats der ydes, siger Charlotte Lei-Barnewitz, HR-ansvarlig for Schneider Electric Danmark.

Simon på Filippinerne 2012: Frivilligt arbejde med Røde Kors

Udsendelser i flertal

Jeg har været afsted mange gange efterhånden, og kan hver gang tage nye erfaringer med hjem til Danmark. Det sætter virkelig tingene i perspektiv… og hver gang jeg kommer hjem til Danmark, virker problemerne herhjemme ganske små.

Billede af Simon i DR Congo, der med de andre frivillige er i gang med at bygge en teltlejr.

Mine udsendelser:

  • 2011: To måneder i Tunesien – herunder kom der massive flygtningestrømme fra Libyen.
  • 2013: På Filippinerne for at strømsikre efter tyfonødelæggelser.
  • 2016: I Haiti efter orkanen Matthew for at sætte en bygning i stand til Røde Kors.
  • 2017: I Nigeria, i forbindelse med følgerne af konflikten med militante islamistiske gruppe Boko Haram.
  • 2021: I DR Congo efter udbruddet af Nyiragongo-vulkanen, der sendte tusinder på flugt.

Simon er blevet interviewet til Elektrikeren, og de har lavet en flot artikel om hans vigtige frivillige arbejde. Læs hele historien om Simons arbejde på side 30-32 i Elektrikeren.

I Schneider støtter vi nemlig stærkt op om frivilligt arbejde i forskellige størrelser og udformninger – både som Simons arbejde og helt lokalt med skraldeindsamlinger, udsatte unge, eller noget helt tredje.

Om forfatteren

Forfatter Profil

 

Simon Frederiksen arbejder til dagligt som Field Service Engineer i Digital Energy i Schneider Electric. I sit arbejde som tekniker er han omgivet af BMS-systemer, der styrer varme og ventilation i bygninger. Blandt andet programmering og fejlfinding.

Tags: ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.