Om at bygge selvtillid og selvværd som kvinde i teknologien

Som barn havde jeg aldrig haft nogen begrænsninger i forhold til, hvad jeg kunne gøre, eller hvor langt jeg kunne presse mig selv. Jeg har altid været nysgerrig på, hvordan tingene fungerer, hvordan man løser problemer og altid været villig til at opdage nye kulturer. Det er helt sikkert af denne grund, at jeg rejste fra Italien og udstationerede mig til Danmark. Her studerede jeg min Master i Sustainability Energy Engineering, inden jeg kom til Schneider Electric, som Analytics and Reporting Engineer i 2021. Denne rolle var den perfekte cocktail til at kombinere min erfaring i udlandet, min interesse for matematik & fysik og mine etiske principper.

Alligevel oplevede jeg i løbet af min opvækst, at jeg udviklede en slags bedrager-syndrom. Jeg tvivlede på mine evner og kompetencer. Som en ung kvinde, der arbejder i en teknisk stilling i et fremmed land, kan det være let at falde i en fælde, hvor man føler sig usikker og overvældet til tider. Men med en smule beslutsomhed og den rette tankegang er det muligt at overvinde denne frygt og trives i din rolle!

Stol på dine evner

I første omgang forsøgte jeg at finde ud af, hvad der skabte denne følelse af usikkerhed – var det at være kvinde i et arbejdsmiljø, der var præget af mænd? Skyldtes det, at jeg boede i udlandet? Var det min manglende erhvervserfaring?

Men i stedet for at dvæle ved disse negative tanker besluttede jeg mig for at fokusere på løsningen. En vigtig strategi til at overvinde usikkerhed er at fokusere på dine styrker og resultater.

Det kan være let at blive fanget af de ting, man ikke ved, eller de fejl, man måske begår. Det er vigtigt at huske, at alle begår fejl, og at ingen ved alt. Ved at fokusere på det, du ved, og på det, du har opnået, kan du opbygge tillid til dine evner. Det kan hjælpe dig med at komme igennem enhver tvivl eller frygt.

At regne med dine medmennesker

Et andet vigtigt skridt er at opbygge et stærkt støttende netværk og en god balance mellem arbejdsliv og privatliv! Uanset om det er venner, familie eller kolleger, kan det gøre en stor forskel at have folk, du kan henvende dig til for at få hjælp og råd, når du føler dig usikker.

De kan opmuntre og berolige dig, når du har mest brug for det. De kan også give dig et værdifuldt perspektiv, når du står over for et vanskeligt problem.

Se det som en mulighed for udvikling

Til slut er det vigtigt at huske, at usikkerhed er en normal del af lærings- og vækstprocessen. I stedet for at se det som en svaghed skal du prøve at se det som en naturlig del af det at tage nye udfordringer op og presse dig selv til at vokse. Med tiden og mere erfaring vil du lære at stole på dig selv og dine evner. Og du vil blive mere selvsikker og tilpas i din rolle.

Jeg er i dag Digital Services arkitekt hos Schneider. Jeg har lært at vokse og føler mig støttet og bakket op af mine omgivelser, til hver dag at gøre det, jeg elsker (analytisk, teknisk ingeniørarbejde) på den måde, jeg ønsker (at være mig selv) og med et formål, der betyder noget for mig (at gøre verden til et grønnere sted)!

Det kan være en udfordring at arbejde i en teknisk stilling i et fremmed land. Med beslutsomhed, fokus på dine styrker, opbygning af et stærkt netværk og ved at se udfordringer som en naturlig del af lærings- og vækstprocessen kan du overvinde din frygt og trives i din stilling.

Er du interesseret i en karriere ligesom Alessandras, hos Schneider Electric? Læs på vores hjemmeside for flere oplysninger og ledige stillinger. Tag din karriererejse til det næste niveau, allerede i dag.

Læs mere om stillinger, som Alessandras her.

Om Forfatteren

Alessandra Cossu kommer fra den smukke ø Sardinien i Italien. Hun har boet i Danmark de sidste 4,5 år, hvor hun har studeret og begyndte sit arbejde for Schneider Electric i 2021. Hun kommer fra et meget forskelligartet og internationalt miljø og elsker at tilbringe tid med venner, male og spille volleyball. Hun er ægte eventyrlysten og bestiller billetter til nye destinationer, hver gang hun har mulighed for det.

Tags: , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.