Hvorfor den nye generation af Cobots er en holdbar løsning på den akutte mangel på arbejdskraft i industrien

Moderne produktionsvirksomheder står over for flere udfordringer såsom stigende lønomkostninger og et krav fra kunderne om kortere leveringstider. Ifølge U.S Labor Department steg de amerikanske lønninger i 2022 med 5,3 % på årsbasis – den største stigning i lønomkostningerne siden 2001. Som følge heraf indfører mange virksomheder teknologiske forbedringer som Cobots (collaborative robotter) for at reducere antallet af gentagne, manuelle opgaver, der kræves af menneskelige arbejdere. Statista rapporterer, at det globale marked for robotløsninger vil nå en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 26% i 2025

Sammenlignet med traditionelle robotter udfører Cobots en lignende række aktiviteter, men er: 

  • Mindre 
  • Lettere
  • I stand til at arbejde mere sikkert sammen med mennesker 
  • Mere fleksible 

De er meget effektive, avancerede robotsystemer og har den teknologi, der kræves for at udføre komplekse opgaver med minimal indsats. Cobots udfører opgaver, der ofte går hånd i hånd med opgaver udført af mennesker.

Mennesker og robotter, der arbejder sammen, kan fremskynde produktionsprocesser og øge produktiviteten. Der er en lang række opgaver, som robotter og mennesker kan udføre sammen. Da mange produktions- og logistikorganisationer har begrænsede ressourcer, vil det at ansætte mere personale ikke løse deres udfordringer med manglende produktion. For eksempel er pladsmangel nogle gange en begrænsning i forhold til at øge kapaciteten, og med en integreret Cobot-løsning er det muligt at opnå et højere produktionsflow, fordi de optager meget lidt plads.  

Fordelene med en Cobot indebærer sikkerhed og et samarbejde mellem mennesker og robotter

Cobots deler alle fordelene med avancerede robot- og automatiseringsteknologier, men tilbyder reducerede programmeringsomkostninger, opstartstid og øget sikkerhed sammenlignet med traditionelle robotter. 

Ander væsentlige fordele ved Cobot er:

  • Øget sikkerhed – Cobots skaber et hybridt arbejdsmiljø, der forbedrer sikkerheden på tværs af forskellige brancher og opgaver. Indbyggede funktioner, såsom følsom kollision, kan i høj grad reducere risikoen, når mennesker og robotter arbejder sammen.  
  • Højere investeringsafkast – Cobotternes effektivitet hjælper industrielle organisationer med et hurtigere investeringsafkast, hvis de moderniserer deres faciliteter til at blive såkaldte ”smart-factorys”. Alt sammen på grund af det lave CO2-udslip, den nemme implementering, de lave driftsomkostninger og den nemme integration i et eksisterende system. 
  • Forenklet drift og vedligeholdelse – Nye digitale twin-softwareværktøjer, som f.eks. EcoStruxure Machine Expert Twin, gør det muligt at designe og teste Cobot-løsninger virtuelt, før de implementeres i den virkelige verden. Den digitale tvillingemodel gør det muligt at teste kontrollogikken i et virtuelt design- og idriftsættelsesmiljø, hvilket hjælper med at optimere designet og minimere potentielle fejl, inden de sker i den virkelige verden. Det gør det også nemmere at identificere muligheder for øget effektivitet, validere løsninger og i det hele taget gøre det nemmere (og billigere!) for organisationer at vedligeholde deres Cobot-aktiver. 

For mere information: https://www.se.com/dk/da/product-range/131604407-lexium-cobot/?parent-subcategory-id=2915#overview  

Se videoen nedenfor for at lære mere om, hvordan Lexium cobots og EcoStruxure Machine Expert Twin softwaren opfylder de nyeste krav til robotteknologien.

Vil du vide mere om hvordan du digitaliserer din transformation?

Læs blogindlægget Her er de 5 største barrierer for digitaliseringen af produktionen

Tags: , , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.