Sådan sikrer du din produktion imod komponentmangel i fremtiden

I dag er flere millioner produkter afhængige af mikrochips, når de skal produceres. Produkter som biler, vaskemaskiner og smartphones bare for at nævne få. Men mange andre produkter, som vi ikke associerer med mikrochips, påvirkes også, når der pludselig opstår global mangel på mikrochips. Hvordan sikrer du din virksomhed imod komponentmangel i fremtiden, og hvordan kan platforme med åbne standarder gøre din produktion leverandøruafhængige?

Mangel på mikrochips har sat produktionerne i stå rundt i verden

De seneste år har været præget af flere forskellige store kriser globalt. Kriser der har påvirket næsten alle brancher i verden. Her er corona-pandemien værd at nævne, men derudover har manglen på elektroniske komponenter såsom mikrochips også påvirket flere forskellige brancher globalt.

Mikrochips er et af de mest væsentlige komponenter i de fleste industrier, da de indgår i produktionen af det meste elektronik, men også mange andre produkter. Af samme grund er der en enorm efterspørgsel på mikrochips globalt, og de seneste års vækst har kun gjort efterspørgslen større.

Det har krævet en massiv produktionskapacitet at imødekomme behovet rundt i verden, og den nuværende kapacitet har vist sig ikke at kunne imødekomme det globale behov for mikrochips. De seneste års massive behov for mikrochips, men også halvledere og andre elektroniske komponenter, har i perioder medført en så stor mangel, at man globalt har italesat det direkte som komponentmangel.

Der hvor komponentmanglen særligt har udfordret industrierne rundt i verden har været når udgifterne fortsætter, mens indtægterne stopper. Den mistede produktion har haft en direkte indvirkning på virksomhedernes bundlinje globalt.

Åbne standarder skaber større fleksibilitet og sikkerhed

I dag er der et globalt fokus på at få stabiliseret markedet ved først og fremmest at skrue op for produktionen af mikrochips. Virksomhederne kan også selv sikre sig imod komponentmangel i fremtiden ved ikke at vælge platforme, der låser dem til én specifik leverandør. De skal vælge åbne standarder.

De skal i stedet integrere fleksible platforme, der er åbne for tredjepartsprodukter fra konkurrerende leverandører. På den måde har den enkelte virksomhed fortsat mulighed for at få leveret de nødvendige produkter fra en konkurrerende leverandør. Hvis nu deres nuværende leverandør ikke kan levere dem til tiden.

Åbne standarder giver således virksomhederne større fleksibilitet og sikkerhed. Med åbne standarder er man mere sikret, med fortsat at kunne producere med elementer leveret af andre leverandører, hvis der skulle opstå komponentmangel igen i fremtiden.

Hvordan arbejder Tetra Pak allerede med åbne standarder i dag?

Industriel automation er som regel lukkede, proprietærer platforme. Det kan gøre det svært og dyrt at integrere produkter fra en tredjepart. Og ikke mindst vedligeholde og opgradere løsninger og anlæg.

Det ændrer sig nu med IEC61499-standarden, der åbner for en helt ny softwarefokuseret tilgang til automatiseringsløsninger. Det vil betyde, at den skalerbarhed og åbenhed, som vi i dag kender fra IT-verdenen, også vil kunne bruges i OT.

Tetra Pak er verdens førende virksomhed inden for fødevareforarbejdning og emballageløsninger. De har i tæt samarbejde med Schneider Electric integreret IEC61499-standarden i deres processer for at sikre en mere gennemsigtig og fleksibel produktion.

Få et unikt indblik i, hvordan Tetra Pak arbejder med åbne standarder i dag ved at se videoen herunder:

Se video: Tetra Paks implementering af industriel automatisering

Hvad er EcoStruxure Automation Expert, og hvordan kan software sikre din virksomhed i fremtiden?

Hos Schneider Electric anbefaler vi, at virksomheder integrerer åbne standarder, så data kan flyde frit mellem maskinerne, og så virksomhederne ikke er afhængige af specifikke leverandører.

Men hvordan sikrer vi hos Schneider Electric denne åbenhed og fleksibilitet? Det gør vi blandt andet ved hjælp af vores software EcoStruxure Automation Expert. Få nemt og overskueligt indblik i mulighederne i brochuren herunder.

Brochuren er interaktiv og tager udgangspunkt i din rolle. På kun 10 sider kan du hurtigt forstå følgende interessante emner og få konkrete eksempler på:

  • Den nye måde at designe produktliner
  • Hvorfor vi skal tænke anderledes
  • Hvordan du begrænser dine omkostninger

Download brochuren: Læs mere om EcoStruxure Automation Expert

Tags: ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.