Industriel Automation

Her er de 5 største barrierer for digitalisering af produktionen

Digitalisering af produktionen er vejen til effektivisering, øget kundetilfredshed og hurtigere grøn omstilling. Og produktionsvirksomhederne er opmærksomme på mulighederne. Ifølge en undersøgelse fra Boston Consulting Group vurderer 72 % af lederne i produktionen, at data og digitalisering er vigtigere end nogensinde før. Alligevel er mange europæiske produktionsvirksomheder tøvende i forhold til at høste frugterne af udviklingen, fordi der er en række barrierer, der holder dem tilbage. 

De 5 største barrierer for digitalisering af produktionen 

Ifølge undersøgelsen fra Boston Consulting Group har 62% af produktionsvirksomhederne ikke skaleret brugen af data ud over værdistrømmen for et enkelt produkt. Det kan der være mange årsager til, og virksomhederne angiver selv følgende grunde til, at de ikke er kommet videre:  

  1. Utilstrækkeligeinternekompetencer (26% af virksomhederne)
  2. Bekymring fordatasikkerheden(24%)
  3. Mangel på applikationer til at bearbejde data (22%)
  4. Komplekse interne styringsprocesser (22%)
  5. Uklare roller og ansvarsområder (20%)

 

Der er altså nok at tage fat på, når du vil udnytte de fordele digitaliseringen giver. I vores rapport ”Data Excellence: Transforming Manufacturing and supply systems” (link) kan du læse mere om, hvordan du kommer i gang med digitaliseringen. 

 

De interne udfordringer stjæler opmærksomheden 

I arbejdet med at løse de interne udfordringer kan man godt overse de muligheder, der ligger i at kigge ud og samarbejde med andre virksomheder. Hos Schneider Electric oplever vi, at mange af de problemer, som virksomhederne nævner ovenfor kan løses i samarbejde med andre. I stedet for at lade sig stoppe af problemer med utilstrækkelige interne ressourcer eller ineffektive applikationer kan man se åbenhed som løsningen på begge problemer.   

 

Løsningen ligger et andet sted 

Den enkelte virksomhed har sjældent de nødvendige kompetencer og tilstrækkeligt med data til at skabe de optimale modeller. Men ved at åbne op for delingen af data på tværs bliver det muligt at skabe gode modeller hurtigere, bedre og billigere. Samtidig vil en åben teknologisk infrastruktur gøre det muligt at integrere eksterne løsninger og kompetencer fra andre samarbejdspartnere. 

I vores blogindlæg: ”Data kan forbedre produktiviteten i industrien med 20 %” (link) kan du læse mere om, hvordan en åben data-infrastruktur kan omsætte data til værdi. 

 

En forenet europæisk datainfrastruktur 

De franske og tyske regeringer har sat gang i et projekt, der hedder GAIA-X. Initiativet skal understøtte udbredelsen af datadrevne applikationer og kunstig intelligens i både den offentlige og private sektor. Det sætter rammerne for en brugervenlig og sikker europæisk data-infrastruktur med fælles regler, politiker og services for en række forskellige industrielle sektorer. Ved at skabe denne infrastruktur bliver det muligt for den enkelte virksomhed at få adgang til enorme mængder af applikationer og services (AI, maskinlæring etc.). I GAIA-X arbejder man lige nu på at tilføje områder som delt produktion, delt overvågning, prediktive vedligeholdelsesmodeller og supply-chain samarbejde.  

 

Åbenhed, samarbejde og digitalisering er vejen frem 

De forandringer, vi står over for, kræver altså, at vi både teknisk og menneskeligt er klar til at samarbejde med andre. Hos Schneider har vi valgt at gå forrest på området. Vores systemer er åbne, og vi er klar til at samarbejde med alle, der ønsker det. 

 

Rapport ”Data Excellence: Transforming Manufacturing and supply systems”

Rapport ”Data Excellence: Transforming Manufacturing and supply systems”

 

Få mere viden 

I rapporten ”Data Excellence: Transforming Manufacturing and supply systems” kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du arbejder med data. 

Hent rapporten her

Kontakt
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

  • (will not be published)