Industriel automation og data kan forbedre produktiviteten i industrien med 20%

Industriel Automation kan forbedre din produktions produktivitet med 20%.

Industriel automation er gået ind i en ny fase, hvor data bliver omdrejningspunktet for øget produktivitet, forbedret kundeoplevelse og grøn omstilling. Data kan bl.a. gøre det muligt at forbedre produktiviteten med helt op til 20%. Men hvordan gør man? Og hvad skal der til for at komme i gang? Det kan du læse mere om i blogindlægget her, hvor vi ser nærmere på centrale pointer fra den seneste undersøgelse “Data Excellence: Transforming manufacturing and supply systems” fra Boston Consulting Group. Du kan downloade undersøgelsen her.  

Data, som driver for industriel automation, er ikke længere science fiction 

Du har helt sikkert hørt om førerløse køretøjer, der tager sig af den interne logistik. Robotarme, der selv genkender den rigtige komponent i en assorteret bunke. Track and trace på samtlige komponenter. Proaktiv udskiftning af reservedele, inden der sker produktionsstop. Alt sammen industrielle landvindinger, der er tættere på end nogensinde før. Og de bygger alle på et centralt element.

Den industrielle automation starter med data 

Alle disse fordele afhænger i sidste ende af, om vi har adgang til data, og om vi forstår at omsætte dem til handlinger. Det får en stadig større rolle i produktionen, og en af de seneste undersøgelser “Data Excellence: Transforming manufacturing and supply systems” fra Boston Consulting Group, som du kan downloade her, bekræfter dette. Af de 1.300 beslutningstagere, der deltog i undersøgelsen, siger 72%, at data er vigtigere end nogensinde før.  

Data skaber værdi i produktionen ved at: 

  • Skabe transparens  
  • Understøtte automatiske processer   
  • Forudsige fremtidige begivenheder ud fra historiske data og maskinlæring  

Hvordan skaber data værdi i industrien? 

Her er et eksempel: Forestil dig et forsyningsselskab, der har 1.500 pumper til vand og spildevand i sit område. Tidligere blev en række serviceteknikere med faste intervaller sendt rundt til samtlige pumper for at forebygge driftstop. I dag overvåges alle pumper fra hovedkontoret. Hvis en pumpe begynder at bruge mere energi, end den plejer, sendes en tekniker ud til stedet. Måske skal pumpen repareres, måske er den bare stoppet til med skidt og skal renses. Eksemplet giver dig en fornemmelse af hvor meget tid, der kan spares uden at gå på kompromis med oppetiden i forsyningsselskabet. 

Efterhånden som selskabet samler data sammen kan de bruges til at forudsige, hvad der påvirker driften og hvor hurtigt en komponent slides op. På sigt kan bestilling af komponenter, vedligeholdelse og skift til reservesystemer foretages helt automatisk.  

Værdien skabes altså ikke kun ved at udnytte energi og materialer bedst muligt. Den kommer også, når medarbejderne bruger deres tid, hvor det giver mest mening.

 Men alt dette kræver at data:  

  • Kan indsamles og videregives i realtid  
  • Kommer i tilstrækkelige mængder til at danne grundlag for analyse og maskinlæring  

Åbenhed og deling er vejen frem 

De færreste virksomheder har tilstrækkelige mængder af data til at danne grundlag for udviklingen af egne modeller. Så vejen frem er at dele undersøgelser og analyser med andre virksomheder. På denne måde vinder alle, der er involveret. Og samfundet vinder, fordi den grønne omstilling sker hurtigere. Desuden er de fleste virksomheder afhængige af, at underleverandører og serviceteknikere har adgang til data for, at de kan være proaktive. 

Det er altså klart, at Industriel automation ikke bare handler om data og software. Det handler i lige så høj grad om åbenhed. De forandringer vi står over for kræver, at vi både teknologisk og menneskeligt er klar til at tilpasse os, at vi er adaptive. Og her har Schneider valgt at gå forrest. Vores systemer er åbne, og vi er klar til at samarbejde med alle, der ønsker det.  


Hvis du har brug for yderlig vejledning i industriel automation, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Download undersøgelsen her og få mere viden

I undersøgelsen ”Data Excellence: Transforming Manufacturing and supply systems” kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du arbejder med data. 

Download undersøgelsen her. 

Rapport ”Data Excellence: Transforming Manufacturing and supply systems”

Tags: , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.