Ikke kategoriseret

Fra fremtidens byggeri til din bygning med EBO2022

Robusthed, effektivitet inden for energi og anvendelse samt centrering af brugeren er blot nogle af de forventninger, der stilles til byggeriet og bygningsmassen for at øge sektorens positive input til klimakrisen.

Skab sunde bygninger med EBO2022

Efterhånden er det almen viden og dokumenteret af forskellige velrenommerede energiagenturer, at bygninger har en central rolle i den grønne omstilling. Alene i Europa kommer 40 pct. af CO2-udledningen fra bygninger, der bruger 36 pct. af energiforbruget.

Derfor skal bygningerne – nye som gamle – opdateres, digitaliseres og styres mere effektivt og smart med brugeren i centrum. Dette er kerneformålene med Schneider Electrics seneste version af building management platformen EcoStruxure Building Operation 2022 (EBO2022).

FÅ RAPPORTEN: Smart Woking – Bliv klogere på intelligente bygninger


Robusthed i mere end byggematerialer

Bygninger skal stå imod lidt af hvert i dag, udfordringer som vejrforhold, risiko for cyber-angreb og driftsstop er evigt forandrende og med store potentielle konsekvenser. Vi er endnu ikke kommet til intelligent bygningsautomatik, der kan styre vejrforhold, men EBO2022 kan reagere på skiftende vejr og ændre på lys-niveau og solafskærmning mv. alt efter behovet for at opnå optimalt indeklima og effektiv drift i intelligente bygninger.

LÆS OGSÅ BLOGINDLÆGGET: Hvornår er en bygning egentlig intelligent?  

EBO2022 er udviklet med fokus på ’cyber security’ og følger princippet om ”Secure Development LifeCycle”. Altså at man konstant tester, undersøger og udbedrer systemet for eventuelle svagheder, der måtte opstå. BACnet Secure Connect, SAML 2.0 er blot nedslag i seneste sikkerhedsfeatures i EBO2022. Og i sig selv en god grund til at opdatere softwaren i sit BMS – lidt at sammenligne med sin telefon, man opdaterer for at få de nyeste emojis og sikre, at sikkerheden er ’up to date’.

medarbejder
Download denne rapport på 44 sider og bliv klogere på de fordele og den værdi, som opnås ved at øge graden af intelligens i bygningen. 

Sunde bygninger med brugeren i centrum

Er effektivitet altid at forbinde med energieffektivitet, når vi taler om bygningsautomatik? Bestemt ikke, men det er et nærliggende emne at komme ind på. Som det indledningsvist nævnes, står bygningsmassen for en betydelig andel af energiforbruget, og der er potentiale for at reducere det forbrug via energiovervågning.

Effektiviteten hos brugerne af bygningen er også et vigtigt element – f.eks. at medarbejderne ikke påvirkes negativt af for højt CO2-niveau, dårlig belysning eller for højt et lydniveau. Sunde bygninger derfor alfa og omega. Der er også andre brugere, som det tekniske personale, der for at skabe fremtidens bygninger har brug for smarte værktøjer til styring, dataopsamling og fremstilling af denne.

Med EBO2022 er alt data fra sensoren på væggen helt op til serveren tilgængeligt. Med anvendelse af semantisk tagging kan driftspersonalet hurtigt navigere i anvendelsen af bygningens rum og anlæg for hele tiden at sikre, at bygningens indeklima er optimalt og driften effektiv. Ligesom platformens IoT kapacitet er styrket med mulighed for at publicere og subscribe til MQTT-broker.

Vær’ ikke sen til at række ud for en demonstration af EBO og en snak om, hvordan din bygningsdrift kan optimeres yderligere.

Så skriv til mig på ebo@se.com eller benyt denne kontaktformular 

Kontakt
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

  • (will not be published)