Facility Management

Forebyggende vedligeholdelse på dine elektriske tavler minimerer problemer og omkostninger

Du skifter regelmæssigt olien på din bil. Det er en billig form for forebyggende vedligeholdelse på dine elektriske tavler, der holder din motor kørende, og sikrer, at du ikke behøver at købe en ny motor, der vil koste dig omkring 20 % af prisen for en ny bil.

Når det kommer til din bil, kan lidt forebyggelse spare dig tusindvis af kroner. Og når det kommer til dit elektriske tavle, kan forebyggende vedligeholdelse spare dig for millioner.

Det er et faktum, at dårligt vedligeholdte eltavler har 62 % større sandsynlighed for at fejle1. Erfaring viser desuden, at udstyr holder længere og fungerer bedre med et forebyggende vedligeholdelsesprogram. De samlede ejerskabsomkostninger minimeres, når vedligeholdelse af udstyr udføres med passende intervaller, hvilket for en typisk installation betyder hvert 2.-3. år2.

Vedligeholdelse består af en korrigerende del, typen af arbejde, der udføres efter noget går i stykker, og en forebyggende del, der udføres før et nedbrud. Korrigerende omkostninger kan være meget høje og kan nedbringes af forebyggende vedligeholdelse3. Men udgifterne stiger med mere forebyggelse, og med tiden udgør denne stigning mere end faldet i de korrigerende omkostninger. Der er således tale om et såkaldt sweet spot, hvor en passende mængde vedligeholdelse minimerer de samlede ejeromkostninger.

 


Forebyg dine elektriske tavler

Det kan være en udfordring at finde dette sweet spot, og det kræver ofte justeringer i hyppigheden af vedligeholdelsen. Det kan normalt gøres ved at følge en af tre almindelige tidsplaner for forebyggende vedligeholdelse, som er opdelt som følger:

Kalenderbaseret – vedligeholdelse udføres med faste mellemrum. Disse anbefalinger defineres ofte af producenten. Denne tilgang kræver registrering og planlægning. Der skal også udføres rutinemæssige inspektioner for at fastslå, om et anlæg fungerer optimalt eller ej.

Prædiktiv – afhænger af udstyrets faktiske tilstand snarere end den gennemsnitlige levetid eller statistik over forventet levetid for at forudsige, hvornår der er behov for vedligeholdelse.

Præskriptiv – disse tidsplaner udarbejdes af eksperter med hjælp fra maskinlæringssoftware, igen baseret på analyse af udstyrsdata og fejloplysninger/registreringer af fejl i anlægget.

Hver af disse metoder til planlægning af vedligeholdelse kræver data, og de kan alle understøttes af en digital løsning. En kalendermetode er den enkleste og kan være det, som en udstyrsproducent, en tavlebygger eller en el-entreprenør kræver. En prædiktiv eller præskriptiv plan kan dog i nogle tilfælde føre til lavere samlede omkostninger.

For at forstå hvorfor skal du blot tænke på, hvad der sker, hvis en kalenderbaseret tilgang følges nøje, og et anlæg lukkes ned i længere tid på grund af en ferie. Dage med minimal aktivitet og en stort set ubenyttet eltavle tæller for det samme som travle dage. I sådanne tilfælde kan der forekomme for meget og dermed unødvendig vedligeholdelse, hvilket betyder, at de samlede vedligeholdelsesomkostninger er højere, end de behøver at være.

 


Vælg den rigtige vedligeholdelsesfrekvens

Det kan være vanskeligt at vælge den rigtige vedligeholdelsesfrekvens og -plan, og der er ingen rigtige svar. Heldigvis har Schneider Electric skalerbare løsninger, der tager hånd om disse forskellige typer af forebyggende vedligeholdelsesplaner.

Til tidsbaserede tilgange tilbyder vi EcoStruxure Facility Expert. Med den digitale logbogsfunktion kan anlægschefer udarbejde en vedligeholdelsesplan for deres kritiske elektriske udstyr, sende påmindelser og spore, hvor lang tid der er gået siden sidste vedligeholdelse. De kan derefter planlægge arbejdet, så tidsplanen bliver overholdt, samtidig med at der tages højde for ferier, nedlukninger og kritiske tidspunkter, hvor en tavle eller udstyr ikke kan tages offline.

Når det kommer til prædiktiv planlægning, kan du overveje Facility Expert – Operations eller EcoStruxure Power Monitoring Expert . Disse løsninger fortolker realtidsdata for effektiv vedligeholdelsesstyring. Overvej EcoStruxure Advisor-tjenesterne for at få en præskriptiv planlægningsløsning. Du kan få support og anbefalinger til serviceintervaller af Schneider Electrics eksperter, der sidder klar på vores servicecentre.

Som påpeget vil udførelse af vedligeholdelse, før tingene går galt, minimere omkostningerne ved at eje og drive et elektrisk anlæg. Og det er det hele værd, for som ordsproget lyder, så er “en krone sparet, en krone tjent”.

Du kan finde flere oplysninger her.

 

Hold dig opdateret om digitalisering og optimering af den elektriske distribution! Klik på banneret og tilmeld dig EcoStruxure Power HUB og få adgang til online fællesskab inden for power.

 

 


Bliv klogere på dine elektriske tavler i vores Linkedin gruppe

Du er velkommen til at kontakte os i Schneider Electric og høre mere om mulighederne ved at skrive en kommentar i vores LinkedIn-gruppe Building Automation Denmark. Gruppen er et forum for interesserede i bygningsautomatik og energioptimering. Med indholdet i gruppen er forsøger vi at pege på nye vinkler og inspirere branchen og ønsker at lægge op til debat.

 

1IEEE 493 – https://standards.ieee.org/standard/493-2007.html

2 NFPS 70B – https://www.nfpa.org/codes-and-standards/all-codes-and-standards/list-of-codes-and- standards/detail?code=70B*

3 https://www.risktec.tuv.com/risktec-knowledge-bank/asset-integrity-management/emit-optimisation-getting-more out-of-existing-equipment-for-less/

Kontakt
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

  • (will not be published)