Energy Management/Energy Efficiency

Anlægsoptimering og energiovervågning mindsker miljøbelastning og skaber besparelser hos Stibo Complete

Energioptimering og klimavenlig produktion er i fuld fokus hos Stibo Complete, og nu er det lykkedes den skandinaviske aktør at indfri drømmen om en endnu mere miljøvenlig produktion. En løsning der på sigt giver en økonomisk besparelse på 100.000-150.000 kr. om måneden.

Stibo Complete har i mange år haft fokus på at have en klimavenligproduktion, og nu har virksomheden et ønske om at mindske miljøbelastningen fra produktionen af tryksager yderligere.

I samarbejde med Eniig Energi A/S fik Stibo Complete analyseret sig frem til forskellige energiløsninger, som kunne mindske dets miljøaftryk. Efterfølgende har Schneider Electric i samarbejde med Eniig Energi A/S og Stibo Complete optimeret og trimmet de eksisterende varme- og ventilationsanlæg, så de følger de anbefalede energiløsninger.

Stibo Complete
Stibo Complete er en anerkendt spiller på det skandinaviske marked. Virksomheden er førende inden for design, udvikling, produktion og distribution af marketingmateriale og arbejder hele tiden målrettet mod at være ledende på miljøområdet og reducere deres miljøaftryk i verden. Den aktive indsats i at mindske miljøbelastningen fra produktionen gennem samarbejdet med Schneider Electric har således været en vigtig brik i det større puslespil. En brik der ikke alene har mindsket miljøbelastningen men også givet virksomheden en økonomisk besparelse på 100.000-150.000 kr. om måneden, fortæller Poul Mikkelsen, Teknisk Direktør hos Stibo Complete.

Udfordringen:
Manglende overblik over energiforbruget og driften af de tekniske installationer gjorde det svært for virksomheden at indfri dets ambition om miljøhensyn i forbindelse med produktionen. Det manglende overblik gjorde det samtidig svært at styre varme- og ventilationsanlæggene korrekt.

Løsningen:
Bedre overblik over energiforbruget og kontrol af driften er opnået gennem opgraderingen fra det eksisterende BMS-system til EcoStruxureTM Building Operation.

Resultatet:
Optimering og ombygning af ventilationsanlæggene samt genanvendelse af processvarmen til ventilationen har ført til, at Stibo Complete har opnået en langt mere energivenlig produktion i både Vadum, Nykøbing Mors og Horsens. Gennem implementeringen af en samlet CTS-brugerplatform har Schneider Electrics løsning forenklet betjeningen for varme og ventilationssystemerne. En samlet løsning hvor også særlig kritiske alarmer overvåges 24/7, og alarmtilstande sendes til driftspersonalet.

Det væsentlige bedre overblik, den samlede styring, optimering af anlæggene samt opgraderingen til EcoStruxureTM Building Operation har således hjulpet Stibo Complete med yderligere at mindske dets miljøaftryk i verden.


No Responses

Skriv en kommentar

  • (will not be published)