Slip af med dårlig spændingskvalitet

Vidste du, at den stigende tendens til at koble brugsgenstande og elektronisk udstyr på vores elnet skaber dårlig spændingskvalitet? Og at spændingskvalitet faktisk kan påvirke den årlige omsætning? Hvis ikke – så se med her, hvor jeg forklarer om hvilke parametre, der påvirker spændingskvaliteten.

Du kan høre mere om, hvordan du optimerer din spændingskvalitet ved at deltage i webinaret ’Har du styr på spændingskvaliteten?’ onsdag d. 16. september kl. 10.00-11.00. Du finder det her.


Tilkobling af udstyr skaber forurening 

Vores hverdag bliver mere og mere elektronisk, og vi tilkobler dagligt flere forskellige typer af elektronisk udstyr og brugsgenstande som TV, computer, LED lys, UPS anlæg og frekvensomformere til elnettet. Også kendt som ikke-lineære laster. Den stigende tilkobling af udstyr har en negativ indvirkning på elnet og på komponenter, da de forurener og belaster elnettet uhensigtsmæssigt. Det fører bl.a. til forkortet levetid, ødelagte komponenter, funktionsfejl og afbrænding i systemer.

I og med vi kobler mere udstyr på elnettet, bliver den negative påvirkning jo ikke ligefrem mindre. Jeg finder det derfor vigtigt at fortælle om, hvilken påvirkning elektronisk udstyr og brugsgenstande har på elnettet.

I videoen vil jeg derfor præsentere dig for følgende:

  • Typer af ikke lineære laster
  • Harmonisk strømforvrængning (THDi niveauer)
  • Harmonisk spændingsforvrængning (THDu niveauer)
  • Ulemperne ved forvrængning skabt af elektronisk udstyr
  • Hvilke filtre der kan mindske THDi

I forlængelse af videoen inviterer jeg også til et webinar onsdag d. 16. september kl. 10.00-11.00. Hvor jeg sammen med Jens Chr. Kofoed fra COWI vil snakke endnu mere om hvorfor dårlig spændingskvalitet opstår, og hvad du kan gøre for at optimere spændingskvaliteten. Du får derfor mulighed for at få svar på både dine spørgsmål på onsdag. Du finder webinaret lige her

Du kan også læse min kollegas blogindlæg om spændingskvalitet her.

Hold dig opdateret om digitalisering og optimering af den elektriske distribution! Tilmeld dig EcoStruxure Power HUB og få adgang til online fællesskab inden for power.

Klik her og tilmeld dig Power HUB

Hvis du har brug for yderlig vejledning i energioptimering, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Har du brug for yderlig vejledning i spændingskvalitet og energioptimering, er du velkommen til at skrive en kommentar i vores LinkedIn-gruppe Building Automation Denmark.

Tags: , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.