Webinar: Opsamling og analyse af energidata der lever op til energiledelsesstandarder

Energimåling giver nye muligheder

Havde du ikke mulighed for at deltage i webinaret Opsamling og analyse af energidata der lever op til energiledelsesstandarder? Så har du nu mulighed for at se optagelsen af webinaret, hvor du kan høre Michael Thode fra Schneider Electric fortælle om mulighederne ved energistyring og energimåling. På webinaret gennemgik Michael Thode:

  • Hvorfor energistyring er smart
  • Hvordan data kan skabe overblik over tekniske installationer
  • Infrastrukturen omkring data
  • Dataindsamling og integration – åbne systemer
  • BMS og energistyring

Nedenfor kan du læse mere om webinaret:

Energimåling kan hjælpe bygherren med at visualisere bæredygtighed som konkurrenceparameter
Opsamling og analyse af energidata kan hjælpe bygherren med at visualisere bæredygtighed som konkurrenceparameter

Hvad er fordelene ved energimåling?

Langt de fleste skoler og institutioner holder lukket om natten. Det samme gælder for en del virksomheder. Men selvom der hverken møder personale eller elever ind om natten, så er disse bygninger fyldt op med strømslugere, der kører natten lang.

Michael Thode vil derfor komme ind på, hvor stort et besparelsespotentiale der findes uden for brugstiden f.eks. fra printere, belysning, computerstationer mm., der står i tomgang, og hvordan I igennem energimåling kan følge udviklingen i energiforbruget og dermed synliggøre samt skabe besparelser.


Ad hoc vs. struktureret tilgang

Michael Thode giver også sit bud på de fordele, der er ved at vælge en struktureret tilgang til energistyring frem for en ad hoc tilgang. Han kommer bl.a. ind på det besparelsespotentiale der evt. kan være ved at skifte strategi.

En ad hoc tilgang betyder, at man ikke har konstant fokus på potentielle energibesparelser og ressourcefordeling. Det svinger fra periode til periode hvilket betyder, at man potentielt set kan gå glip af store besparelser og samtidig have svært ved at allokere sine ressourcer korrekt. En struktureret tilgang til energimåling giver omvendt mulighed for at skabe vedvarende energibesparelser og sidste ende sænke omkostninger til f.eks. tomgangsforbruget.

Michael Thode kommer således ind på, hvad det kræver at få en mere strukturere tilgang til energimåling og hvilke fordele, der netop er ved at vælge dette.

Energimåling med Power Monitoring Expert, der visualisere data for et bedre overblik
Energimåling giver nye muligheder

EcoStruxure Power Monitoring Expert

I slutningen af webinaret viser Michael Thode, hvordan I kan skabe overblik over jeres energiforbrug og få indsigt i jeres spændingskvalitet med platformen EcoStruxure Power Monitoring Expert (PME). Platformen giver mulighed for at beregne på køl, ventilation og varme og kan anvendes af de fleste, der ønsker at energiovervåge forsyningen bl.a. sygehuse, datacentre, skoler mv.

For at få et bedre overblik over mulighederne med PME er Syddansk Erhvervsskole anvendt som eksempel. Erhvervsskolen ønskede at monitorere forbruget helt ned på afdelingsniveau og dermed finde frem til potentielle besparelser.


Hold dig opdateret om digitalisering og optimering af den elektriske distribution! Tilmeld dig EcoStruxure Power HUB og få adgang til online fællesskab inden for power.

Klik her og tilmeld dig Power HUB

Dette webinar er et af to webinarer henvendt til dig som rådgiver. Find det andet her:

Webinar: Out of the box EcoStruxure bygningsautomatik

Hvis du har brug for yderlig vejledning i energioptimering, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Hvis du har spørgsmål, så besøg vores LinkedIn-gruppe Building Automation Denmark

Tags: , , , , , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.