Nedbring energiforbrug, øg medarbejdertrivsel og boost bundlinjen

Pandemien har nedbrudt barrierer og frygt for hjemmearbejde. Ifølge Global Workplace Analytics vil 25-30% af alle medarbejdere fortsætte med at arbejde hjemmefra flere dage om ugen. Samtidig har den stigende smitte som vi oplever i vinter, sendt mange af os tilbage på hjemmekontoret.  

Men når smittekurverne begynder at bøje af, og vi igen kan møde ind på kontoret, er det vigtigt at arbejdspladsen arbejder proaktivt med at bevare den fleksibilitet, som er blevet naturlig de sidste år. Men hvilke tiltag kan bevare fleksibiliteten? Det giver jeg et bud på her.
 

Øget fleksibilitet 

Der er flere håndtag, som kan skrues på, når fleksibiliteten på arbejdspladsen skal øges, for at tilpasse kontoret til de nye arbejdsforhold.  

 

 • Man kan kigge på den fysiske indretning af kontorarealer 
 • Man kan hente inspiration fra den intelligente teknologi, som medarbejderen allerede har i hjemmet 

 

I dette indlæg, vil jeg uddybe hvordan man som arbejdsplads, kan lade sig inspirere af den intelligente teknologi der anvendes i hjemmet, for at øge fleksibiliteten på kontoret. Til gavn for både medarbejdertrivsel, miljø og bundlinje. 

 

LÆS BLOGINDLÆGGET: Øg performance hos medarbejderne med 10-20% 

 

Den øgede fleksibilitet på kontoret skaber mulighed for energibesparelser, da der med stor sandsynlighed kan frigøres kvadratmeter og dermed spares på energien til driften af bygningen. Og rentabiliteten bliver kun bedre, med tanke på de rekordhøje energipriser, som vi oplever i dag.  


Udnyt den velkendte intelligens fra hjemmet 

Du kender til de smarte og forbundne enheder, som i stigende grad bliver en del af hverdagen i hjemmet og som kan kontrolleres fra din smartphone eller af din stemme. Disse digitale hjælpemidler har mange navne og du kender helt sikkert til nogle af dem: Philips Hue, Wiser, Sonos, Amazon Alexa eller Google Assistant.
 

Fælles for disse intelligente enheder er, at de hjælper os med at organisere hverdagen og kontrollere elektroniske funktioner i hjemmet. Man kan vel i princippet kalde dem for en slags intelligent fjernbetjening med en sofistikeret kalenderfunktion. 

 

Den automatik, som medarbejderne er vant til at kunne styre fra disse enheder, kan være: 

 • Lys 
 • Temperaturer 
 • Indkøbslister 
 • Tjek af vejret 
 • Lyd og højtaleranlæg 
 • Vaskemaskiner 
 • Madlavning, nærmere bestemt ovnen 
 • Alarmsystemer og overvågning 

Integrer de intelligente funktioner og øg produktiviteten 

Forestil dig at de væsentlige funktioner på arbejdspladsen, bliver mulige at styre på telefonen, af den enkelte medarbejder.  

 

Denne mulighed ville kunne realiseres gennem en app. Gennem denne app vil den enkelte medarbejder være i stand til at se eller styre en variation af forskellige funktioner, som før var styret af en Facility manager: 

 

 • Temperaturen på det enkelte kontor 
 • Solafskærmningen ved en bestemt plads på kontoret 
 • CO2 niveauet i et bestemt mødelokale 
 • Ventilation i den ene del af kontorlandskabet 
 • Hvad der er på menuen til dagens frokost  
 • Lokalisere et ledigt skrivebord eller mødelokale 

 

Ved at stille disse muligheder for selvstændig styring til rådighed for den enkelte medarbejder, øger virksomheden graden af fleksibilitet på arbejdspladsen. Denne selvbestemmelse og forbedring af arbejdspladsen, kan være med til at øge medarbejdertrivsel og måske endda øge produktiviteten.  


Energieffektivitet og verdensmål 

En anden vigtig ting at holde fokus på, er muligheden for at reducere energiforbruget. Hvis den enkelte medarbejder får kontrol over energiforbruget, kan man sikre, at der kun bruges energi, dér hvor det er nødvendigt. Denne form for energiforbrug, skaber grobund for et mindre CO2 aftryk og en bedre bundlinje.  

 

Arbejdet med øget fleksibilitet og energibesparelser, giver ikke kun en bedre bundlinje og forudsætninger for en højere medarbejdertilfredshed. Denne dagsorden peger ind i flere af FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling.  Her kan du se hvilke:  

medarbejder medarbejder medarbejder


Intelligente bygninger – tag testen!

Har du styr på alle fordelene der er, ved intelligente bygninger?

Tag testen og udnyt det fulde potentiale:

medarbejder


Tænk intelligent og grønt på samme tid 

Teknologien, som gør denne fleksibilitet tilgængelig for medarbejderen, er tilgængelig på markedet i dag. Derudover gør teknologien det muligt at tilpasse bygningsstyringen til brugen af bygningen, og danner dermed grundlag for energibesparelser.  

 

Når ny teknologi implementeres i en bygning, øges graden af intelligens i bygningen. Download denne rapport på 44 sider og bliv klogere på de fordele og den værdi, som opnås ved at øge graden af intelligens i bygningen. 

medarbejder

 

LÆS BLOGINDLÆGGET: Hvornår er en bygning egentlig intelligent?  

Tag springet  

Står du overfor en omorganisering af arbejdspladsen, og vil høre mere om mulighederne for at øge graden af fleksibilitet? 

Hvis du har brug for yderlig vejledning i digitalisering, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Tags: , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.