Digitalt samarbejde eliminerer problemer med dit elektriske anlægs livscyklus

Digitalt samarbejde er altafgørende for dine elektriske installationer. Her kan mængden af påkrævet papirarbejde i hele livscyklussen være omfattende, blandt andet på grund af de mange forskellige interessenter, der er involveret i processen, alle med forskellige roller og opgaver, der skal opfyldes.

Men nu er det blevet nemmere at løse denne udfordring takket være digitalt samarbejde. Den innovative teknologi eliminerer papirarbejde, uddaterede filer og modstridende data og afklarer samtidig projektroller i alle faser helt fra tavledesign til konstruktion, idriftsættelse og drift.


Slut med papirarbejde – digitaliser dit elektriske anlæg

Når det kommer til dokumentation af eltavler fastlægger IEC 61439*-standarden definitionerne og angiver serviceforhold, konstruktionskrav, tekniske karakteristika og verificeringskrav for lavspændingskoblingsanlæg og koblingsudstyr.

Overholdelse af denne standard giver således teknisk dokumentation for en tavle, der dækker faser som håndtering, installation, drift og vedligeholdelse. Disse oplysninger omfatter anbefalinger til vedligeholdelse og hyppigheden af vedligeholdelse. De kan også omfatte ledningsdiagrammer, reservedelslister og alt andet, der er nødvendigt for at udføre service på en tavle.

Der er dog mere papirarbejde, der skal gøres. IEC 60634* definerer “reglerne for konstruktion, opstilling og verificering af elektriske installationer”. Derfor skal der udarbejdes en verificeringsrapport ved installation af en ny tavle eller en rapport, der angiver ændringer og tilføjelser til en eksisterende tavle. Verificeringen skal også gentages med de anbefalede intervaller, som f.eks. kan være årligt.

Ved at overholde disse standarder og udføre regelmæssige kontroller reduceres problemer med elektriske tavle, og omkostningerne minimeres dermed.

Her er en liste over nogle af de samarbejdsværktøjer, der letter eltavlens livscyklusproces:

  • Konstruktion – enstregsdiagrammer og selektivitetsindstillinger
  • Eltavle – CAD-tegninger, fotos, brugermanual, stykliste mv.
  • Idriftsættelse – adgangskoder, netværkskonfiguration, verificering
  • Kommerciel – produkt- og servicebrochure, garanti
  • Vedligeholdelse – plan, vejledning og reservedelslister

Dette papirarbejde udarbejdes og styres af en lang række forskellige bidragsydere:

  • Specifikationsansvarlig/konstruktør – ansvarlig for konstruktionsdokumenterne
  • Tavlebygger – sørger for oplysninger om eltavlen
  • Entreprenør – ansvarlig for idriftsættelse og kommercielle registreringer
  • Anlægschefer/lokale serviceudbydere – vedligeholdelsesdokumenter

Samarbejdet opnås gennem løbende interaktion mellem disse bidragsydere. Eksempelvis afhænger varigheden af efterkontrollen af den elektriske tavles konstruktion, indretning, dele, driftsbetingelser og meget mere. Efterkontrolsfrekvens involverer derefter specifikationsansvarlig/konstruktør, tavlebygger, entreprenør og endda anlægschef/lokal serviceudbyder.

Som eksemplet viser, flyder informationen løbende mellem de forskellige bidragsydere.

Og alle har brug for nem adgang til tavlens originale dokumentation, nogle gange flere år efter den oprindelige installation.


Digitalt samarbejde er løsningen til problemet

Med digitalt samarbejde kan alle bidragsydere på en enkel måde holde sig opdateret og få adgang til detaljer om et givet projekt ved at scanne en QR-kode. I designfasen kan en specifikationsansvarlig/konstruktør f.eks. gemme enstregsdiagrammer og selektivitetsindstillinger i tavlens digitale lager.

Under monteringsprocessen kan en tavlebygger få adgang til denne dokumentation og f.eks. føje CAD-tegninger, brugervejledninger og styklister til de lagrede oplysninger. Dermed kan konstruktøren og tavlebyggeren spare tid og penge og samtidig forhindre kommunikationsrelaterede problemer. Det eliminerer også fysisk papir, som nemt kan gå tabt, blive beskadiget eller på anden måde blive ubrugeligt.

Processen med digitalt samarbejde kan fortsætte under installationen, hvor en entreprenør opbevarer stedsspecifikke data såsom adgangskoder, netværkskonfiguration, garanti og meget mere. Endelig har anlægschefer og/eller lokale serviceudbydere under drift og vedligeholdelse nem adgang til planer og vejledninger til vedligeholdelse af tavler.

Ud over betydelige tids- og pengebesparelser omfatter fordelene også nem adgang til reservedelslister og specifikke vedligeholdelseskrav. En sådan dokumentation er afgørende for korrekt vedligeholdelse af et elektrisk anlæg og er den type information, der, hvis den af en eller anden grund går tabt, kan gøre vedligeholdelsen mindre effektiv, dyrere eller begge dele.

EcoStruxure Power Commission og EcoStruxure Facility Expert tilbyder en samarbejdsløsning med disse fordele og meget mere. For eksempel kan tavlebyggere og entreprenører oprette en “Digital Tvilling”, en virtuel repræsentation af tavlen. Det giver mulighed for en fuldstændig papirløs fabriks- og stedsaccepttest (FAT og SAT).

Du kan finde flere oplysninger om EcoStruxure Power Commission på dette link.


Hvis du har brug for yderlig vejledning i digitalisering, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Er du også interesseret i digitalisering og optimering af den elektriske distribution? Klik på banneret og tilmeld dig EcoStruxure Power HUB og få ny viden.

Power HUB

*IEC 61439 – standard for lavspændingskoblingsudstyr og koblingsudstyr

*IEC 60364 – standard for elektriske lavspændingsinstallationer

Tags: , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.