Johnnys Corner: BR18’s krav til rumtemperaturmåling

Når du skal bygge nyt, skal du huske at forholde dig til den lovgivning, der er. Det er bygningsreglementet, også kaldet BR18, der beskriver den gældende lovgivning, og derfor er det vigtigt at have styr på, hvad den indeholder. Én af de ting, der bliver beskrevet i BR18, er rumtemperaturmåling i større byggerier. 

Hvad er fordelene ved rumtemperaturmåling?

Rumtemperaturmåling kan blandt andet hjælpe dig med at sikre, at dine anlæg og bygningsautomatik fungerer som de skal. Ved at opsætte rumtemperaturfølere kan du nemlig være sikker på, at dine anlæg rent faktisk skruer op for temperaturen, når du beder dem om det, eller omvendt, sænker temperaturen, når du beder dem om dét. Udover at sikre dig at dine anlæg fungerer efter hensigten, er en anden fordel ved dette også, at du kan spare på energien – når dine anlæg fungerer korrekt, sørger du nemlig også for, at du ikke bruger unødig energi.  

Men hvad står der egentligt i BR18?

Nogle af de områder, der står beskrevet i BR18, som jeg vil komme ind på i videoen, er: 

  • Logning af data i forbindelse med rumtemperaturmåling 
  • Hvor stort et areal af bygningen der skal være dækket af rumtemperaturmåling 
  • Hvornår der er tale om større bygninger og dermed, hvornår disse krav gælder 
  • At det ikke kun gælder nybyggeri men også eksisterende bygninger, og hvornår det skal være på plads i disse 

Bedre komfort og indeklima på kontoret

Med rumtemperaturmåling kan du sikre dig optimal komfort og et bedre indeklima på kontoret. I en tidligere video fra Johnnys Corner har jeg talt om optimizer-softwaren. Det er en slags selvlærende software, der selv regner ud, hvornår et anlæg skal starte, stoppe og regulere for at kunne holde komforttemperaturen i en bestemt tidsperiode. Hvis du både har rumtemperaturfølere og optimizer-softwaren installeret, kan du blandt andet opnå de 19 grader, som mange bygninger i forbindelse med energikrisen holder sig på, på en nemmere og mere energieffektiv måde, der samtidig også optimerer indeklimaet på kontoret. 

Se med i videoen, hvis du vil lære mere om, hvad BR18 har at sige om rumtemperaturmåling i større byggerier, og hvad fordelene ved dette er. 

Hvor meget ved du om den europæiske energikrise?

Der er ingen tvivl om, at man kan mærke den nuværende energikrise, og at den allerede har haft en påvirkning på virksomheder såvel som privatpersoner. Men hvor meget ved du egentligt om energikrisen? Test din viden ved at tage testen nedenfor!

Hvis du har brug for yderlig vejledning i bygningsautomatik, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular

Vær med i fællesskabet

Vil du vide mere om intelligent bygningsautomatik og holde dig orienteret om udviklingen?   

Meld dig ind i LinkedIn-gruppen Building Automation Denmark – et professionelt forum for fagfolk, der arbejder med tekniske installationer og bygningsautomatik.   

Tags: , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.