Johnnys Corner: Fasthold 19 grader rumtemperatur, og opnå korteste driftstid og højeste komfort med optimizer 

Den nuværende energikrise har blandt andet medført, at temperaturen i mange bygninger er blevet sænket til 19 grader. Det har betydet, at mange bruger meget tid og energi på at få indstillet og justeret deres anlæg, så de kan stemme overens med dette temperaturniveau. I den forbindelse ser man dog også, at flere ikke udnytter gratisvarmen. Det vil sige, at når bygningen bliver over 19 grader, så begynder anlægget at køle bygningen ned. Men dette kan man faktisk undgå ved brug af en software til bygningsautomatik kaldet en optimizer. Se med i videoen, hvor jeg fortæller mere om denne software. 

Hvorfor er optimizer-softwaren fordelagtig?

Med optimizer-softwaren kan man indstille sin bygningsautomatik således, at den kun varmer op til en bestemt temperatur, f.eks. 19 grader. Samtidig kan man også indstille den til, at den først køler, når temperaturen rammer et andet niveau, f.eks. 24 grader. Dermed kan den varme, som bliver tilført rummet, blive udnyttet. Dette kunne f.eks. være, hvis der er mange mennesker i lokalet. Herved kan man udnytte gratisvarmen og lade rummet blive varmere og mere komfortabelt at være i uden, at man skal bruge ekstra energi på at køle det ned. Derved får du både et bedre indeklima på kontoret, og du bruger ikke mere energi end det, der er behov for i bygningen. Og det er jo fordelagtigt, specielt fordi målet med de 19 grader jo netop er, at vi skal spare på energien. 

Hvad er optimizer-softwaren?

Generelt så er optimizer-softwaren en slags selvlærende software, der selv kan regne ud, hvornår et anlæg skal starte, stoppe og regulere for at kunne holde komforttemperaturen i den tidsperiode, den skal være til stede. I denne video vil du blandt andet får svar på: 

  • Hvilke informationer optimizer-softwaren bruger til at udregne, hvordan anlægget skal reguleres 
  • Vigtigheden af målepunkter 
  • Hvordan softwaren også kan bruges i forbindelse med ferier 

Se med i videoen, hvis du også vil lære mere om optimizer-softwaren. 

Hvor godt har du styr på din bygnings energieffektivitet?

Test din viden ved at tage quizzen nedenfor! 

Hvis du har brug for yderlig vejledning i bygningsautomatik, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.  

Vær med i fællesskabet

Vil du vide mere om intelligent bygningsautomatik og holde dig orienteret om udviklingen?  

Meld dig ind i LinkedIn-gruppen Building Automation Denmark – et professionelt forum for fagfolk, der arbejder med tekniske installationer og bygningsautomatik.  

Tags: , , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.