Johnnys Corner: Indregulering af cirkulationspumper

Når man benytter sig af intelligente cirkulationspumper, der kan integreres med ens bygningsautomatik, er det vigtigt, at man sikrer sig, at man har indstillet og indreguleret pumperne korrekt. Ved at sørge for dette, kan man nemlig spare både energi og dermed også penge.  

Dette er dog ikke den letteste opgave. Det kan specielt være svært, fordi det kan kræve flere personer med forskellige professionelle baggrunde til at håndtere cirkulationspumper. For eksempel er der altid minimum 3 forskellige leverandører indblandet, nemlig: 

  • En VVS-installatør 
  • En elektriker 
  • En leverandør af automatik/CTS 

Eftersom at det normalt er dem, der leverer og installerer, der har ansvaret for den korrekte indregulering, opstår der altså hurtigt et spørgsmål omkring, hvem der har dét ansvar, når det kommer til cirkulationspumper. Det er blandt andet en af de problematikker, jeg vil komme ind på i denne video.   

Hvilken reguleringsform skal du vælge?

Når det kommer til cirkulationspumper, findes der mange forskellige reguleringsformer, man kan vælge. Men hvilken en bør du vælge? I videoen ovenfor vil jeg gå i dybden med disse 3 reguleringsformer: 

  • Autoadapt 
  • Proportionalregulering 
  • Flowregulering 

De her 3 reguleringsformer anvendes på forskellige måder og er relevante i forskellige situationer. Derfor er der også flere ting, du skal være opmærksom på og huske på, når det kommer til at vælge, hvilken reguleringsform som cirkulationspumperne skal regulere efter. Hvis du for eksempel ikke har helt styr på, hvordan du skal benytte dig af reguleringsformerne, kan du risikere, at cirkulationspumperne kun fungerer optimalt under specifikke omstændigheder og altså ikke hele tiden. Dette kan blandt andet have en påvirkning på indeklimaet på kontoret, hvis det resulterer i, at der ikke kan blive varmet ordentligt op. 

Er du interesseret i at lære mere omkring indeklima på kontoret samt, hvordan du laver din egen indeklimastrategi?

Så kan du downloade denne eGuide, som giver dig konkret inspiration og vejledning til at opnå et bedre indeklima:  

Det er altså, vigtigt at man sørger for, at de intelligente cirkulationspumper, der kan integreres med ens bygningsautomatik, er indstillet og indreguleret korrekt. Hvis du gerne vil vide mere om, hvad du skal være opmærksom på samt, hvordan du kan opnå netop dette, så se med i videoen.  

Hvis du har brug for yderlig vejledning i bygningsautomatik, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.  

Vær med i fællesskabet 

Vil du vide mere om intelligent bygningsautomatik og holde dig orienteret om udviklingen?  

Meld dig ind i LinkedIn-gruppen Building Automation Denmark – et professionelt forum for fagfolk, der arbejder med tekniske installationer og bygningsautomatik.  

Tags: , , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.