Bekæmp stigende energipriser ved at reducere dit energiforbrug – helt uden at gå på kompromis med komforten

Igennem en længere periode har vi oplevet stigende energipriser. Mange forskellige faktorer er årsag til dette, og de er faldet sammen på en sådan måde, at energipriserne på nuværende tidspunkt er på rekordhøje niveauer – og det kan mærkes. Det skaber også et yderligere incitament til at forsøge at minimere ens energiforbrug. Når det kommer til CO2-udledning, står bygninger for ca. 40 % af EU’s samlede CO2-udledning. Samtidig spilder vi op mod 30 % af energien i bygninger. Heldigvis er der faktisk flere parametre, man kan ændre på for at mindske dette forbrug og spild. Bygninger og driften af disse er altså et oplagt sted at gribe ind for både at reducere CO2-udledningen, skabe et mere bæredygtigt byggeri, samt spare på sit energiforbrug og dermed sin økonomi.

Kører din bygning på fuld drift, når der ikke er behov for det?

En oplagt mulighed for at nedbringe en bygnings energiforbrug er ved at reducere forbruget på områder, hvor det er unødigt højt. Faktisk er det ofte sådan, at mange bruger energi på tidspunkter, hvor det slet ikke er nødvendigt. Et eksempel er, når en bygning kører på fuld drift i perioder, hvor den ikke bliver brugt. Her ville det være profitabelt at nedjustere driften, så bygningen ikke bruger unødig energi. Det kan man gøre ved at benytte sig af tidsprogrammer og sørge for, at disse er indstillet korrekt. På den måde kan man sikre sig, at bygningen ikke kører på fuld drift, når ingen mennesker er i den. Det kunne være tidsrum såsom aftener og nætter, weekender og helligdage. Faktisk er der mulighed for, at man i visse bygninger kan køre på reduceret drift i op mod 10 uger. Det er selvsagt mange penge, man kan spare ved dette.

Spar på energien ved at forbedre indeklimaet

Indeklimaet er en vigtig spiller, når det kommer til minimering af energiforbruget. Med et optimalt indeklima på kontoret kan man sørge for, at medarbejderne har det godt og arbejder mere effektivt. Derigennem kan man opnå en bedre økonomi. Det er derfor vigtigt at finde ud af, hvad man i sin bygning mener, er det rigtige indeklima. Her vil det være en god idé at lave en indeklimastrategi. Ved at arbejde strategisk med indeklimaet på kontoret kan man opnå større energieffektivitet og sikre sig, at flest mulige er komfortable i bygningen. Det resulterer i, at man kan forbedre sin bundlinje.

Vil du gerne lære mere om indeklima på kontoret samt, hvordan du laver din egen indeklimastrategi?

Så kan du downloade denne eGuide, der giver dig konkret inspiration og vejledning til at opnå et bedre indeklima. I eGuiden finder du også en tjekliste, der hjælper dig med at holde styr på alle de relevante elementer, en god indeklimastrategi indeholder:

Indeklima er også tæt forbundet med driftstider og tidsprogrammer. Der er nemlig ingen grund til, at bygningen opretholder et bestemt indeklima, når der ikke er nogen mennesker i den. Hvis man for eksempel har besluttet, at den optimale temperatur er 24 grader, er det ikke nødvendigt, at den forbliver sådan om natten, hvis der ingen mennesker er i bygningen.

New ways of working

Der har været en relativ stor forandring i, hvordan og hvornår vi arbejder. Specielt i tilknytning til COVID-19 har det at arbejde hjemmefra for eksempel vundet indpas. Ved at være opmærksom på denne ændring og, hvordan den netop gør sig gældende i din bygning, er der potentielt betydelige reguleringer, du kan foretage dig. Driften bør altså tilpasses behovet, da dette gør, at man kan reducere ens energiforbrug. Derved kan man både skabe et mere bæredygtigt byggeri samt opnå besparelser.

Kører dine anlæg optimalt og som tiltænkt?

Det er også fordelagtigt at finde ud af, om ens anlæg kører optimalt og som tiltænkt. Her er der flere områder, hvor man kan spare på energien. Blandt andet er der ofte funktioner tilkoblet, der i virkeligheden modarbejder hinanden og derfor også bruger unødig energi. Et eksempel, som faktisk sker for mange, er, når man både har varme og køling tændt på samme tid. Når det er tilfældet, arbejder man sig ikke særligt effektivt hen mod sit mål. Det betyder selvfølgelig, at man bruger mere energi, end man behøver.

En gennemgang og kontrol af dine anlæg kan hjælpe dig med at spare på energien samtidig med, at du opretholder komforten

Som beskrevet ovenfor, er der altså mange parametre, hvor man kan sætte ind for at spare på energien og skabe et mere bæredygtigt byggeri. En gennemgang og kontrol af ens anlæg kan derfor tydeliggøre på hvilke områder, man kan reducere ens energiforbrug. Heldigvis kan du gøre dette, uden også at reducere komforten. Netop disse elementer er i fokus hos Schneider Electrics Performanceanalyse. Performanceanalyse er en serviceaftale, der hjælper dig med at få styr på dit energiforbrug. Her får du en periodisk gennemgang og kontrol af dine anlæg, hvor der vil være et fokus på komfort, vedligehold og energibesparelser. Blandt andet kan den hjælpe dig med at være sikker på, at du har indstillet dine tidsprogrammer korrekt, så du kan reducere din drift til det nødvendige. Den kan også hjælpe med at kontrollere, at anlæggene fungerer korrekt for at kunne opnå det bedste indeklima på kontoret.

En Performanceanalyse vil altså kunne hjælpe dig med at forstå, hvor du bruger mere energi end nødvendigt. Den vil også kunne foreslå dig, hvilke områder du kan ændre på, så du kan nedbringe dit energiforbrug og skabe et mere bæredygtigt byggeri. Schneider Electrics Performanceanalyse kan altså både hjælpe dig med at styrke din grønne agenda og spare penge ved at belyse, hvordan du kan minimere dit energiforbrug – alt sammen uden du behøver gå på kompromis med komforten.

Hvis du har brug for yderlig vejledning i services, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Vær med i fællesskabet

Vil du vide mere om intelligent bygningsautomatik og holde dig orienteret om udviklingen? Meld dig ind i LinkedIn-gruppen Building Automation Denmark – et professionelt forum for fagfolk, der arbejder med tekniske installationer og bygningsautomatik.

Tags: , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.