Johnnys Corner: Samspil mellem radiatorvarme og køling fra ventilation 


Vi ved alle, hvor generende det kan være at opholde sig i et lokale i længere tid, der enten er for koldt eller for varmt. Et indeklima, med opretholdelse af den gode komforttemperatur er altså vigtigt for, at brugerne kan have det godt. I den forbindelse er det nærtliggende at kigge ind i det samspil, der er mellem radiator varme og køling fra ventilation. Det sker nemlig for mange, at der både er tændt for varme og køling af samme rum på samme tid. Det medfører et unødigt forbrug af energi til dit indeklima. Men hvordan undgår du, at dette sker for dig? Det er et af de spørgsmål, du vil få svar på i denne video, hvor jeg vil fortælle om samspillet imellem køling og varme. 

I videoen fortæller jeg blandt andet om:

  • At din komforttemperatur er forskellig afhængig af, om det er sommer eller vinter 
  • At du kan implementere en fysisk lås imellem køling og varme 
  • Hvad en dødszone er 

Er du interesseret i at lære om andre aspekter, der er vigtige at huske på, når man går fra sommertid til vintertid? Så ville det måske være noget for dig at se denne video.

Hvorfor er det vigtigt at sikre sig, at man ikke køler og varmer på samme tid?

Når man køler og varmer på samme tid, så modarbejder de to funktioner hinanden. Det betyder, at du bruger mere energi end nødvendigt, og at du belaster dine anlæg unødigt. Når du sikrer dig, at det kun er enten varme eller køling, der er sat til, sikrer du også, at du arbejder dig hen imod dit mål på den mest effektive vis. Dette betyder også, at du kan reducere dit energiforbrug, og det resulterer i, at du både kan skabe dig et mere bæredygtigt byggeri og reducere dit økonomiske forbrug. Du kan altså spare penge ved at afskære unødvendig brug af energi. Dermed behøver du ikke gå på kompromis med komforten og det gode indeklima på kontoret for at spare på pengene. Se videoen, og lær, hvordan du sikrer dig, at dit indeklima har et godt samspil imellem køling og varme. 

Er du interesseret i at lære mere omkring indeklima på kontoret samt, hvordan du laver din egen indeklimastrategi?

Så kan du downloade denne eGuide, som giver dig konkret inspiration og vejledning til at opnå et bedre indeklima: 


Hvis du har brug for yderlig vejledning i optimering af indeklima, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular

Vær med i fællesskabet

Vil du vide mere om intelligent bygningsautomatik og holde dig orienteret om udviklingen? 

Meld dig ind i LinkedIn-gruppen Building Automation Denmark – et professionelt forum for fagfolk, der arbejder med tekniske installationer og bygningsautomatik. 

Tags: , , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.