Johnnys Corner: Korrekt sensorplaceringIfølge bygningsreglementet (BR18) skal sensorerne i bygningens tekniske anlæg testes, både for korrekt placering og for korrekt måling. Men hvordan sikrer du, at målingerne er korrekte? 

Ser man i bygningsreglementets vejledning om energiforbrug forudsættes det derudover, at der ved brug af radiatortermohoveder etableres selvstændige følere til måling af rumtemperaturen således, at mindst 80 % af bygningens etageareal er omfattet af rumtemperaturmåling” (afsnit 9.6 Krav til Bygningsautomatikken).

Den bedste vej til korrekte målinger, er korrekt placering af sensorerne.  
I denne video får du svar på, hvordan du korrekt placerer disse 4 sensorer/følere:  

  • Indblæsningssensor 
  • Udsugningssensor
  • Rumføler
  • Udeføler

Download din eGuide og få fat i værktøjer samt en print venlig tjekliste, som du kan bruge til at skabe bedre komfort og totaløkonomi.


Hvorfor er det vigtigt at placere sensorer korrekt?  

For at opnå det bedste indeklima på kontoret, skal luften skiftes ud, varmes op eller køles ned. Det er sensorerne, som fortæller din bygningsautomatik, om der er brug for det ene eller det andet.  

Derfor er det vigtigt, at sensorerne er placeret korrekt. Er de ikke det, regulerer automatikken forkert. Det betyder at anlægget kan varme op i rum, der allerede har en korrekt temperatur, eller kan køle i rum, hvor der er brug for opvarmning. Det er spild af ressourcer og energi og påvirker samtidig komfortoplevelsen. Korrekt placering er derfor alfa og omega, hvis du ønsker at nedsætte klager fra medarbejdere over dårligt indeklima og samtidig skabe mere bæredygtige bygninger. 

SE OGSÅ VIDEOEN: VALG AF FØLER TIL REGULERING AF RUMTEMPERATUR

For at opnå den bedste driftseffektivitet er det vigtigt at placere følere og sensorer korrekt. Se videoen, og få konkrete tips til den korrekte placering af sensorer i bygningen.
 Hvis du har brug for yderlig vejledning i optimering af indeklima, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Dyk ned i Johnnys Corner

Du kan selvfølgelig også se de andre episoder af Johnnys Corner, hvor jeg deler viden om intelligent bygningsautomatik, BMS, bygningsautomatik og driftseffektivitet i bygninger m.m. Dyk ned i universet her.nedbring

Tags: , , , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.