Webinar: Forstå din bygningsautomatik med Johnny Hansen

Det kan føles lidt som en jungle at skabe en succesfuld bygningsdrift som Facility Manager og driftsansvarlig. Men faktisk kan informationerne fra din bygningsautomatik hjælpe dig, når du får klager fra medarbejdere, eller når du ønsker at sænke energiforbruget i bygningen.

Men for at det er muligt, skal du lære dit BMS at kende…

Jeg har delt webinaret op i 3 dele. Så du både bliver klogere på hvilke informationer, du har brug for som Facility Manager eller driftsmedarbejder, hvilke analyser du kan foretage, samt hvordan du bruger alarmer til rapportering.

  1. Information
  2. Analyse
  3. Rapportering

BESØG: Johnnys Corner – for dig som er driftsansvarlig

Kan jeg mindske klager ved hjælp af information?

Det er alfa og omega, at du som Facility Manager forstår, hvad det er for informationer, du har brug for, når du kigger ind i bygningens BMS, og hvordan sådan intelligent bygningsautomatik egentlig virker.

Er du f.eks. opmærksom på, hvad det er for nogle funktioner anlægget styrer, og hvilke informationer du har brug for? Det kan du blive klogere på i mit webinar.

En af de vigtigste funktioner ved et BMS er selvfølgelig styring af komfort. Men har du egentlig aftalt med din organisation, hvad god komfort er? Den information er en vigtig brik i puslespillet, hvis du ønsker at mindske klager over f.eks. indeklimaet på kontoret. Og hvis klager alligevel opstår, og organisationen har kortlagt indeklimastrategien, skal du som driftsansvarlig ikke tage konflikten med medarbejdere, lejere osv. Du kan i stedet henvise til strategien. Informationen skaber dog ikke kun tilfreds brugere, men også en eventuel reduktion i energiforbruget. Bliv klogere på dette og meget andet i webinaret ovenfor.

FÅ GUIDEN: Intelligente bygninger: Din guide til sundere bygninger, hvor velvære og produktivitet går hånd i hånd


Analyser der både skaber tilfredse brugere og besparelser

Har du styr på dit varmefremløb, køling og indblæsningstemperatur? Jeg ser nemlig flere og flere, som ikke har helt styr på bl.a. hvordan radiatoren skal virke i bygningen og hvornår på året, man bør tilføre køling og lukke ned for varmen. Hvis du er i tvivl, så se med og find ud af, hvornår det giver bedst mening at lave et sommerstop og spare penge på at opvarme bygningen.

Det påvirker nemlig ikke kun brugere af bygningen, men det skaber også et besparelsespotentiale, at blive klogere på dit anlæg.

Og lige så vigtigt er det selvfølgelig at kigge på indblæsningstemperaturen, den kan nemlig spille et puds, når brugere oplever kuldenedfald fra vinduer.

Jeg guider dig igennem dette, og gør du klogere på analyser af temperaturer, log m.m.

LÆS BLOGINDLÆGGET: Spar op til 5% af den årlige driftsøkonomi med effektiv energistyring og energiovervågning ved indstilling af sommerstop


Skal jeg reagere på mine alarmer asap?

Selvom du har styr på dit anlæg. Så kan der godt opstå alarmhændelser. Alarmer sørger for at rapportere ved fejl og afvigelser i dit BMS system. Driftsalarmer er derfor en af dine bedste venner, når du forsøger at skabe en succesfuld drift. Men jeg vil gerne give dig nogle konkrete tips til at kategorisere og prioritere alarmer. Det er nemlig sådan at nogle alarmer, skal der reageres på nu og her. Mens andre alarmer godt kan ligge et stykke tid, uden at de påvirker din succes. Du kan blive klogere på hvilke, der kræver handling her og nu, samt hvilke du evt. kan uddelegere til andre i din organisation.

Rapportering sikrer således korrekt komfort i henhold til baseline, sikrer at du anvender den korrekte mængde energi og dermed indfrier målene om at blive energieffektiv, skaber bedre komfort og maksimerer installationens ydeevne.

Informationer skaber derfor ikke kun tilfreds brugere men også en eventuel reduktion i energiforbruget.

 

Hvis du har brug for yderlig vejledning i building management, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Tags: , , , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.