Johnnys Corner: Fordele og ulemper ved varmtvandsbeholder kontra varmeveksler

Står du overfor en beslutning, som vedrører virksomhedens energiforbrug? Skal du installere varmtvandsbeholder eller varmeveksler for at øge din driftseffektivtet, og har du brug for at få overblik over fordele og ulemper ved begge løsninger?

I denne Johnnys Corner video svarer jeg på et seerspørgsmål, vedrørende fordele og ulemper, når du skal vælge mellem varmtvandsbeholder eller varmeveksler og skabe en mere effektiv drift hvad angår det varme vand.

Informationen om den tekniske installation af varmevekslere, som jeg nævner i videoen, og opbygning af fire anlægstyper finder du her. Her kan du læse mere om varmeveksler med ladetank eller varmeveksler stående alene.

Den traditionelle måde at opvarme vand til bygninger er en varmtvandsbeholder. Her opvarmes et reservoire af vand, som fastholdes på en bestemt temperatur. Når behovet for varmt vand opstår, åbnes hanen, og der tappes direkte fra varmtvandsbeholderen.

En anden måde at opvarme vand på og skabe en effektiv drift er med en varmeveksler. Med en varmeveksler opvarmes det varme vand først, når det skal bruges. Det vil sige, at der løber koldt vand ind i varmeveksleren, som opvarmer vandet efter behov.

Se videoen og bliv klogere på, hvordan du kan skabe en mere effektiv drift og samtidig opnå lavere driftsomkostninger, samt spare energi.

Skab dig et overblik over fordele og ulemper:

Effektiv drift giver lavere driftsomkostninger

Når du vælger styring med varmeveksler, følger der store krav til den tekniske installation. Det er vigtigt at både teknik og automatik kan holde de rigtige temperaturer, uanset om der er åbent for en eller ti vandhaner på samme tid. Hvis den rigtige temperatur ikke opretholdes, udvikles Legionella. Se denne Johnnys Corner video, som fortæller hvordan du holder Legionella nede og driftseffektiviteten oppe.

Hvis du har brug for yderlig vejledning i bygningsautomatik, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular. Videoen er en del af en række korte Tips & Tricks videoer, der giver dig indblik i, hvordan I kan optimere jeres bygninger og forbedrer energistyring, driftseffektivitet og indeklima.

Følg med her på bloggen, og bliv klogere på, hvordan du opnår korrekt afkøling på kontoret i den næste video.

Vil du arbejde strategisk med indeklimaet på kontoret?

Så kan du downloade denne guide, som tager dig igennem vigtige trin til et bedre indeklima. Du får konkret inspiration og vejledning i denne Guide.

Find de andre udgaver af Johnnys Corner her:

Har du spørgsmål til funktionsbeskrivelser eller andet, er du meget velkommen til at skrive til mig på ebo@se.com eller skrive en kommentar i vores LinkedIn-gruppe Building Automation Denmark.

Tags: , , , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.