Webinar: Har du styr på spændingskvalitet?

Havde du ikke mulighed for at deltage i webinaret ‘Har du styr på spændingskvaliteten?’ Så har du nu mulighed for at se optagelsen af webinaret, hvor du kan høre Steen Jørgensen fra Schneider Electric give konkrete råd og vejledning om spændingskvalitet. På webinaret gennemgik Steen Jørgensen:

  • Hvorfor dårlig spændingskvalitet opstår
  • Hvilken betydning det har
  • Hvad du kan gøre for at optimere spændingskvaliteten og reducere CO2-udslippet

Nedenfor kan du læse mere om webinaret


Næsten alt elektronisk udstyr skaber belastninger

Adskillige ting laver forstyrrelser på el-nettet i form af harmoniske spændinger. I kommercielle bygninger gælder det blandt andet computere, printere og UPS-anlæg, mens det i industrien eksempelvis gælder svejsemaskiner, induktionsovne og frekvensomformere.

Harmonisk belastning er uundgåeligt og har ingen større betydning så længe det ligger inden for normalen. Begynder de harmoniske belastninger derimod at overstige normalen, skabes der overophedning af det tilsluttede udstyr og det betyder, at slidtagen på komponenterne fremskyndes. Det medfører energitab, og kan over tid blandt andet også føre til uønsket nedetid. Alt sammen noget, der koster unødvendige penge og kan påvirke en virksomheds energiforbrug negativt. Derfor går Steen i dybden med normalværdierne.


AccuSine

En løsning på problemet er AccuSine fra Schneider Electric. AccuSine er en serie af aktive filtre, der udligner og dermed fjerner harmonisk strøm og spændinger i industrielle installationer. Denne løsning går Steen Jørgensen i dybden med, når han præsenterer de tekniske specifikationer og installationsmuligheder. Serien findes i tre versioner, AccuSine PCS+,  AccuSine PFV+ og AccuSine PCSn egnet til kommercielle bygninger og henholdsvis tung og let industri.


Fordelene ved filtre

Steen Jørgensen har samlet en række cases, der eksemplificerer filter-løsninger, som Schneider Electric har idriftsat hos diverse kunder. Steen gennemgår kundernes udfordring med spændinvskvalitet – lige fra overbelastning og overophedning af installationer til overbelastning af skibsgeneratorer, og præsenterer herefter hvordan implementeringen af aktive filtre løser de problemer der opstår i forbindelse med den dårlige spændingskvalitet.

Til slut deltager Jens Christian Kofoed fra COWI på webinaret, og præsenterer en kundecase om VandCenter Syd, Fyns største vandforsyningsselskab. Her gennemgår han hvordan etableringen af filtre i frekvensomformere afhjælper spændingsforvrængninger i renseanlæggets pumpestation.

Hold dig opdateret om digitalisering og optimering af den elektriske distribution! Tilmeld dig EcoStruxure Power HUB og få adgang til online fællesskab inden for power.

Klik her og tilmeld dig Power HUB

Hvis du har brug for yderlig vejledning i power management, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular.

Hvis du har spørgsmål, så besøg vores LinkedIn-gruppe Building Automation Denmark

Tags: , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.