Johnnys Corner: Succesfuld bygningsdrift – køling af kontor og møderum

Træt af dårlig komfort og klager? Korrekt køling af storrumskontorer, konferencelokaler og mødelokaler kan være en udfordring. Så hvis du som driftschef ønsker at blive klogere på din bygningsdrift, hvordan du opnår succes med køling og dermed tilfredse medarbejdere samt højere medarbejderperformance, så bør du se med her.

Jeg vil komme ind på følgende:

  • Bygningsdrift
  • Ulemperne ved dårlig komfort, indeklima og luftskifte
  • Det korrekte CO2 niveau i henhold til arbejdstilsynets krav (bygningsreglement 2018 og 2020)
  • Komfortniveauer (indeklimakategorier)
  • Korrekt placering af rumføler

Korrekt bygningsdrift skaber bedre performance

Medarbejdere er en de vigtigste ressourcer i en virksomhed. Så hvis ikke de trives pga. høje temperaturer eller tung luft, vil deres performance automatisk dale.

Et fald i medarbejderperformance vil dog ikke kun påvirke den enkelte medarbejder men også jeres totaløkonomi. Komfort på arbejdspladsen er derfor en vigtig brik i puslespillet.

I denne her video vil jeg derfor gå i dybden med, hvordan du anvender dit tekniske anlæg bedst muligt og skaber en optimeret bygningsdrift.

Luftskifte

Bygningsdrift handler især om luftskifte. Det er vigtigt, at du har styr på dit luftskifte. Luftskifte er en form for cirkulation, der sker, når den friske og tempereret luft bliver blæst ind af armaturet i loftet. Efterfølgende trækkes den forurenede luft ud igen.

I sidste ende er det derfor ventilationsanlægget, som sørger for, at der altid er rette balance mellem den indblæste og udsugede luft. Jeg vil derfor komme ind på, hvordan du får det rigtige luftskifte og den korrekte temperatur i forhold til rumbelastningen (antal personer) i et stort rum f.eks. et kontor, klasselokale mm.

Hvorfor er placering af rumføleren vigtig i bygningsdrift?

Når luften udskiftes i et lokale, er det rumføleren, der holder øje med og registrer temperatur og CO2-forureningen i lokalet. Rumføleren er derfor et teknisk apparat, der skal placeres bedst muligt i lokalet.

Jeg har dog set flere eksempler på rumfølere, som har haft en uheldig placering, hvilket har betydet, at de data der opsamles i rumføleren, ikke er korrekt. Jeg vil derfor fortælle mere om, hvordan du udvælger den mest hensigtsmæssige placering af din rumføler, og derved kan skabe en optimal bygningsdrift.

Til slut i videoen guider jeg dig til, hvordan du som driftschef eller facility manager kan skabe din egen succes med drift og vedligehold af din bygning og anlæg.

Vil du arbejde strategisk med indeklimaet på kontoret?

Så kan du downloade denne guide, som tager dig igennem vigtige trin til et bedre indeklima. Du får konkret inspiration og vejledning i denne Guide.

Hvis du har brug for yderlig vejledning i energioptimering, er du meget velkommen til at kontakte Schneider Electric via vores kontaktformular, eller skrive en kommentar i vores LinkedIn-gruppe Building Automation Denmark.

Tags: , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.