Building Management

3 tips: Sådan får du maksimal værdi, når du bygger nyt eller renoverer

Der kan være store gevinster ved at tænke systemet til bygningsstyring tidligere ind i byggeprojektet. Her er tre gode råd til bygherrer, der skal i gang med fremtidens byggeri eller skal renovere eksisterende bygninger.

Der er gevinster i bygningsstyring til fremtidens byggeri

Få maksimal værdi når du bygger fremtidens byggeri eller renoverer, ved at tænke bygningsstyring ind i projektet

Systemet til bygningsstyring (også kaldet BMS eller CTS) har stor betydning for det langsigtede afkast af investeringen, når man skal i gang med fremtidens byggeri eller en gennemgribende renovering.

Men det er ikke altid blandt de første faktorer, en bygherre tager med i sine overvejelser. Og det er en skam, for et moderne og velfungerende system til bygningsstyring byder på mange muligheder for værdioptimering.

I gamle dage var bygningsstyringssystemer mere eller mindre en standard hyldevare, hvor de forskellige systemer kunne cirka det samme – primært varme, køl og ventilation. I dag er det ofte et udviklingsprojekt, når vi leverer et system til en ny eller nyrenoveret bygning, hvor løsningen bliver skræddersyet til bygherrens ønsker og behov.

Mulighederne er mange, og nøglen til at opnå maksimalt afkast af investeringen er at gøre sig nogle overvejelser tidligt i projektfasen. Her er tre tips til bygherrer:

1) Tænk helhedsorienteret

Et velfungerende bygningsstyringssystem har afgørende betydning for mange faktorer, som påvirker bygningens totaløkonomi. Energiforbrug, løbende driftsomkostninger, indeklima, brugernes tilfredshed, sundhed og produktivitet samt bygningens egen sundhed – og dermed værdi efter mange års brug.

2) Spørg en eller flere leverandører til råds – tidligt!

Udviklingen af systemer til bygningsstyring følger den generelle, teknologiske udvikling, og nye teknologier som IoT og konstant overvågning samt analyse i cloud’en’ flytter grænserne og skaber nye muligheder for fremtidens byggeri. Ved at tale med en eller flere leverandører tidligt i projektfasen bliver du opdateret på den seneste udvikling og kan træffe dine valg på et oplyst grundlag.

3) Invester i kvalitet og en bedre bundlinje

Selvfølgelig findes der løsninger i mange forskellige prisklasser, men pris og kvalitet hænger som bekendt sammen. Husk, at investeringen i et ordentligt system er minimal sammenlignet med, hvad det koster at drive bygningen i mange år fremover.

Netop fordi et velfungerende bygningsstyringssystem bidrager markant til en bedre bundlinje i bygningens samlede levetid, kan det betale sig at investere i kvalitet fra begyndelsen.

 

Vil du vide mere, er du velkommen til at skrive en kommentar i vores LinkedIn-gruppe Building Automation Denmark.

Kontakt
Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

  • (will not be published)