Den grønne omstilling – hele vejen

Mit navn er Yasemin Yavari og jeg arbejder som konsulent hos Schneider Electric i afdelingen for digital transformation. I afdelingen for digital transformation hjælper vi vores kunder med at blive bedre til at energieffektivisere. Det kan være igennem at optimere deres processer eller lave en standardisering for, hvordan de skal bygge nye fabrikker. Jeg har gennem hele mit liv brændt for den grønne omstilling. Det har altid været en passion, som jeg har prøvet at bringe videre i de virksomheder og stillinger, som jeg har haft. 

Energieffektivisering gennem digital transformation

Jeg startede hos Schneider, for 5 år siden, som studentermedhjælper i marketingsafdelingen. Da jeg blev færdig med min kandidat, blev jeg herefter fuldtidsansat i marketing og søgte vores Graduate-program, som jeg startede den efterfølgende sommer. Efter endt Graduate-programm fulgte jeg mine ambitioner om at være en del af den grønne omstilling i stillingen som Sustainability Sales Ambassador. I dag arbejder jeg som Digital Transformation konsulent, hvor jeg hjælper virksomheder med at optimere og digitalisere deres virksomhed. Dette skaber værdi og besparelser for virksomhedernes økonomi og for vores fælles miljø. 

Jeg har altid villet gøre en forskel

Trængen, til at ville arbejde mod den grønne omstilling startede derhjemme, da jeg var yngre. Jeg kunne mærke, at jeg gerne ville gøre en forskel. Det var noget, som jeg snakkede meget om. 

Det første skridt var, at jeg stoppede med at spise kød. Desto mere interessen voksede og jeg dykkede ned i problematikken, forstod jeg, hvor stort et aftryk der er fra industrien. Derfor gav det mening for mig at gå dybere ind i arbejdsopgaver indenfor industrien; både i Schneider, men også i Ungeklimarådet. 

Efter jeg startede i Schneider og fik indblik i hvordan jeg kan bidrage til klimaet, blev jeg motiveret til at melde mig ind i Ungeklimarådet. I Ungeklimarådet laver vi anbefalinger til Klimaministeren om emner, som han gerne vil blive klogere på. Vores opgave er, at vi skal repræsentere den brede ungdom. 

Senest lavede Ungeklimarådet et projekt om ”det gode liv”. Der snakkede vi om, at bæredygtighed ikke skal være fravalg af ting, men tilvalg af, at du eksempelvis kan spise mere grønt. Vi kom med anbefalinger til ministeren om, at offentlig transport skal være billigere og at der skal være bilfrie zoner.

Det hele hænger sammen

I Ungeklimarådet sidder vi både unge fra ungdomsorganisationer og almindelige mennesker som mig, der kan bidrage med andre indsigter, som energieffektivisering. Det arbejde jeg kan bidrage med til Ungeklimarådet kommer gennem mine erfaringer fra Schneider. Jeg tænker i andre baner nu, som – at den energi, der er grønnest, er den, vi ikke bruger. Bygninger står for 40% af verdens CO2-udledningerne og industrien står for 30% og særligt her er der potentiale, for ændringer.  

Gennem mit arbejde hos Schneider er jeg blevet bevidst om hvor stort et negativt aftryk de forskellige industrielle processer har i infrastrukturer og i den verden, som vi lever i. Det gør en forskel, hvad jeg gør som privat person, for mit aftryk i verden. Samtidig, ved jeg, at vi kan rykke meget mere i den grønne omstilling, ved at fokusere på bygninger og industrien.

Mit arbejde virker derfor mere meningsfuldt, eftersom det ikke kun gør en forskel for Schneider og for kunden, men for hele kloden. Det kan godt være at kundens motivation starter med at være det økonomiske incitament, men i sidste ende hjælper vi dem med at mindske deres udledning og energioptimere – hvilket til sidst gavner et langt større regnskab. 

Vil du lære mere?

Læs Yasemin og Julias blogindlæg om deres kvindenetværk: Women In Growth – et netværk for kvinder, af kvinder

Klik her og læs et andet spændende blogindlæg, om hvordan et job i Schneider, kan se ud

Se også bloggen: Om at bygge selvtillid og selvværd som kvinde i teknologien

Om forfatteren

Forfatter Profil

Yasemin Yavari, Digital Transformation Consultant

Yasemin Yavari startede i 2019 som studentermedhjælper i Schneider (Digital Energy), efterfulgt af en fuldtidsrolle som MarCom Business Partner i Marketing, da hun blev færdiguddannet. Herefter startede hun i Nordic Graduate Program, hvor hun skiftede afdeling til Industri. I dag er hun Digital Transformation konsulent, på tværs af praksisser, fx. operationel effektivitet, asset management, bæredygtighed og cybersikkerhed.

Tags: , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.