En karriere i Services – Tillid, support og know-how bygger stærke, vedvarende kunderelationer

Mit navn er Dilek Dönmez og jeg er uddannet Global Business Engineer fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Mit allerførste job var som marketing manager i en norsk virksomhed, hvor jeg arbejdede med at positionere  biogas opgraderingsanlæg på det nordiske marked. Efter tre år i den stilling blev jeg mor og besluttede mig for at tage en pause fra erhvervslivet. I stedet blev jeg selvstændig og startede et private-labeling firma. Men da mine børn blev ældre følte jeg en stærk trang til at genoptage min tekniske karriere inden for energibranchen, herunder Services.

Da jeg begyndte at søge efter muligheder, nævnte en af mine venner, der arbejder hos Schneider, at min uddannelsesmæssige baggrund og erfaring ville passe godt til Schneider Electrics serviceafdeling. Schneider var for nylig blevet nomineret som den mest bæredygtige virksomhed i verden, og derfor blev jeg straks tiltrukket af virksomhedens værdier. Med det i tankerne, besluttede jeg at ansøge, og her er jeg i dag!

Et år med fremskridt

Jeg arbejder som Inside Service Sales Representative (ISSR), med primært fokus på kunder i marinesektoren. Da jeg startede i denne rolle for 1,5 siden, var mit hovedansvar at håndtere reservedelsordrer. Jeg påtog mig hurtigt yderligere ansvar, herunder håndtering af service- og moderniseringsordrer. Hvis en kunde f.eks. har brug for at få repareret en maksimalafbryder eller ønsker at opgradere sit anlæg for at energieffektivisere, er det mig, der tager mig af deres behov.

I løbet af bare ét år hos Services har jeg oplevet en betydelig personlig og professionel vækst på grund af det stigende ansvar, jeg har fået. Både teknisk og karrieremæssigt har jeg oplevet markante fremskridt.

Levering af hasteløsninger: Essensen af After-sales

At arbejde i Services hos Schneider er en oplevelsesrig mulighed, der er kendetegnet ved sit dynamiske og hurtige tempo, når vi navigerer i kritiske scenarier. Nogle gange skal vi tage os af hastesager for store skibe med stramme sejlplaner, samtidig med at vi skal tage os af andre kunders behov. Så vores kontor har konstant travlt med opkald, møder og e-mails.

I Services har vi en unik position i slutningen af produktkøbsprocessen med fokus på After-sales support. Når kunder kontakter os, er det derfor ofte, fordi de står over for udfordrende tekniske problemer, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Deres ængstelse og frustration er tydelig, og de er afhængige af os for at få akut hjælp.

De problemer, vi tager os af i Services, er uventede, spontane og kræver hurtige og effektive løsninger. Vi tager os ikke kun af forespørgsler om produkter og løsninger, men nærmere af situationer, hvor kunderne ringer og siger: “Det brænder! Kom og fiks det nu!”, hvilket også viser kundernes tillid overfor os i Services.

Rolig under pres

I sidste ende er vores mål at garantere sikkerheden, sikre den installerede base og beskytte vores kunders investeringer. Vi skal derfor ikke kun besidde teknisk ekspertise, men også bevare roen og overblikket under stort pres og tænke hurtigt for at levere den rigtige løsning i rette tid.

For nylig, udbrød der brand på et af vores kunders store fragtskibe, hvilket forårsagede afbrydelser i den elektriske distribution, kølesystemer og UPS. De driftsmæssige tab, som kunden stod over for på grund af denne ulykke, var ubegribelige. Men det faktum, at vores serviceteam var i stand til at reagere og hjælpe inden for blot et par timer, var meget vigtigt og værdsat.

At sætte kunderne først, uanset hvor stressende situationen er, har givet os en enorm tillid i Services. Samarbejdet mellem vores service repræsentanter og salgsteam er afgørende. Field Service Representatives (FSR’erne) fungerer som vores bedste rådgivere og er Schneider Electrics ansigt udadtil for vores kunder. Vores kunder forstår, at de kan stole på os, hvilket fremmer stærke relationer mellem Services og vores kunder.

Teamwork og vidensdeling: Hjørnestenen i Services

På trods af, at vi i Services beskæftiger os med kritiske situationer, er arbejdsmiljøet, vi opererer i, usædvanligt varmt og indbydende.

Atmosfæren hos Services er præget af en venlig og hjælpsom stemning. Alle er utrolig generøse med deres store tekniske viden og altid klar til at give en hjælpende hånd.

Uanset om det drejer sig om at søge råd, diagnosticere et komplekst problem eller brainstorme ideer, kan vi altid regne med hinandens støtte. Hjælpsomheden og vores ægte kammeratskab bidrager til et positivt arbejdsmiljø, der motiverer os til at yde vores bedste.

Desuden rækker holdånden ud over de individuelle roller. Vi anerkender, at vi er en del af et større økosystem, og synergien mellem forskellige afdelinger, såsom salg, businesss support og Field Service Representatives (FSR’er), er afgørende for vores succes. Sammen skaber vi et netværk af ekspertise, der gør det muligt for os at levere komplekse og pålidelige services til vores kunder.

Havearbejde, at brygge lykke og at smage kunsten af surdej

Når jeg har fri fra mit arbejde i Services, finder jeg stor glæde i at dyrke mine passioner. Havearbejde har en særlig plads i mit hjerte, da synet af levende blomster, saftige bær og hjemmedyrkede grøntsager bringer mig stor glæde.

Ud over havearbejde, betragter jeg mig selv som en amatørsurdejsbager. Der er noget helt magisk over processen med at forvandle simple ingredienser til et velduftende og lækkert brød. Kunsten og videnskaben bag surdejsbagning fascinerer mig! Jeg finder stor glæde i at eksperimentere med forskellige smage og teknikker.

Desuden har jeg vovet mig ind i kaffens verden som amatørbarista. Jeg nyder meget at nørde ned latte art og brygning af en velbalanceret og smagfuld kop, der glæder sanserne.

At balancere kravene fra jobbet med personlige passioner har beriget mit liv og lært mig vigtigheden af at finde glæde i både professionelle og personlige interesser. Med en kundecentreret tankegang og et hjerte fuld af passion ser jeg frem til de spændende udfordringer og tilfredsstillende oplevelser, der ligger foran mig på min rejse med Services.

Vil du vide mere om Services i Schneider Electric?

Læs blogindlægget fra vores kollega Simon Frederiksen, der gennem sit arbejde, som Field Service Engineer skaber værdi og hjælper udsatte, når han bliver udsendt som frivillig gennem Røde Kors.

Lær mere om dine muligheder i Schneider her.

Om forfatteren

Forfatter Profil

Dilek Dönmez

Dilek er Global Business Engineer med en Bachelor som ingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet, DTU. Efter Dilek blev mor, besluttede hun sig for at tage en pause fra erhvervslivet og valgte i stedet at starte som selvstændig med et privat labeling-firma. Da hendes børn blev ældre, vendte hun tilbage til sin tekniske karriere og startede hos Schneider Electric.

Tags: , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.