Praktikant med passion for verdensmålene 

Brænder for den grønne omstilling

Mit navn er Charlotte Lindegaard Mathiesen, jeg er 26 år og bor på Østerbro med min kæreste. Til dagligt læser jeg til Global Business Engineer på DTU, som er en diplomingeniøruddannelse der tager 4,5 år. Jeg har en stor passion for at rejse og opleve verden og det er også i den forbindelse, at jeg har fået min passion for bæredygtighed. I Danmark er det minimalt hvordan vi kan se at klimaforandringer har påvirket vores land, men når man rejser ud i den store verden, er forandringerne betydeligt større. Jeg brænder for at gøre en forskel og skabe opmærksomhed på klimaforandringer og på at vi mennesker skal handle nu, for at redde vores planet.  

I praktik hos Schneider

Som en del af min uddannelse var det et krav, at jeg skulle et semester i praktik i en teknisk virksomhed, for at få erfaring ved siden af skolen. Mit praktikforløb i Schneider Electric gik ud på at lave en kobling mellem de 17 verdensmål og Schneider Electric Danmark, og undersøge hvordan virksomheden bidrager til verdensmålene igennem deres produkter, software, services og andre initiativer. Jeg har gennem forløbet derfor dykket ned i spændende temaer på arbejdspladsen, som bæredygtighed og kommunikation, samt stakeholder management. 

Hvad har jeg lært?

Praktikforløbet hos Schneider var en enestående mulighed for at komme ud og få erfaring. Jeg kunne kun se mening i, at søge en praktikplads, hvor jeg fik mulighed for at arbejde hands-on med konkrete bæredygtighedscases og gøre en reel forskel. 

Mit praktikophold har været meget lærerigt. Først og fremmest har jeg lært hvordan man begår sig og agerer på en arbejdsplads i et internationalt miljø. Dette har været med til at give mig erfaring og en robusthed jeg kan drage nytte af senere hen i mit arbejdsliv. Så når min uddannelse snart ender, og min karriere starter, føler jeg mig klædt på til livet på arbejdsmarkedet. Jeg har været så heldig at få tildelt mit eget projekt med at implementere verdensmålene i den danske forretning. Hertil har jeg haft muligheden for at udfolde mig og benytte de værktøjer jeg har fået under min uddannelse.  

Jeg har også lært, at når man starter et projekt, ender slutresultatet ikke nødvendigvis, som man troede det ville til at starte med. Jeg har lært, hvordan man håndterer forskellige stakeholders til ens projekt og hvordan det er helt normalt at møde modgang, men også en masse fremgang.  

Mine muligheder nu

At være praktikant i en teknisk virksomhed giver mulighed for at vise og udfolde sit potentiale igennem udvikling, samarbejde med kollegaer og praktiske udfordringer. Det er et unikt springbræt til videre ansættelsesmuligheder og at få erfaring, der kan hjælpe dig videre i din karriere. Jeg har selv fået muligheden for at blive studentermedhjælper i Schneider Electric, og det glæder mig, at jeg kan blive efter mine 5 måneder som praktikant. 

Kast dig ud i det!

Stol på dig selv, vær nysgerrig og kast dig ud i det. Da jeg startede som praktikant, havde jeg lavet en aftale med mig selv om, at jeg ville sige JA til alt der ville komme min vej. Det har været en stor fordel for mig, og har resulteret i, at jeg er blevet kastet ud i nogle fede opgaver og talt med mange nye og interessante kollegaer, der har bidraget med deres perspektiver. 

Hvorfor jeg valgte Schneider

Jeg kendte faktisk ikke særlig meget til Schneider Electric inden jeg påbegyndte mit praktikforløb, dog var der nogle af mine medstuderende der havde lavet projekter i samarbejde med virksomheden. I den forbindelse var jeg allerede klar over at virksomheden havde en grøn profil.   

Da det var tid til at søge praktik, faldt jeg over et opslag på LinkedIn og opdagede hurtigt, at det var en virkelig spændende virksomhed, med en meget grøn profil og en stærk grøn agenda. Dette var mit største krav, til den virksomhed, hvor jeg ville søge praktikplads. Jeg ville nemlig gerne have mulighed for at udfolde og dygtiggøre mig inde for det område jeg gerne vil arbejde inden for i fremtiden – miljøledelse. Miljøledelse handler om at fremme bæredygtig udvikling i samfundet og erhvervslivet. I Schneider ville jeg derfor have muligheden for at udfordre mig selv og lære mere om hvordan virksomheder kan være grønnere og mere energivenlige.  

Selvstændigt arbejde

Til at starte med blev jeg kastet ud i noget der virkede som en uoverskuelig opgave. Jeg skulle definere verdensmålene og hvordan virksomheden opfylder det for hele Danmark. Men jeg så det som en spændende udfordring og en chance for at udvikle mine kompetencer indenfor bæredygtighed. Jeg fik meget ansvar fra dag ét, med sparring for enkle kollegaer, ellers sad jeg med opgaven selv. Jeg lærte derfor hurtigt at der var potentiale for forbedringer i forhold til at gå i dybden og udarbejde et detaljeret analysearbejde omkring verdensmålene. Mine erfaringer og resultater gennem praktikforløbet var spændende. Jeg endte med at finde en masse understøttende data, og jeg kunne nu vise og forklare, hvordan Schneider Electric arbejder mod verdensmålene. 

Om forfatteren

Forfatter Profil

Charlotte Lindegaard Mathiesen, Marketing Student Assistant

Charlotte arbejder med marketing og kommunikation på sociale medier for Lauritz Knudsen, som studentermedhjælper hos Schneider. Når hun ikke er på arbejde, studererer hun diplomingeniøruddannelsen Global Business Engineer på DTU.

Vil du læse flere spændende historier om vores inspirerende medarbejdere, læs mere her

Tags: , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.