Jeg startede som en ung el-entusiast

Som barn var jeg altid fascineret af tekniske ting, og jeg valgte en uddannelse inden for elkraft. Men lærebøgerne i skolen havde knap to sider med information om moderne afbrydere. Det var ikke nok til at slukke min tørst efter viden. Og da jeg endelig begyndte på min karrierevej, fangede en virksomhed ved navn Merlin Gerin min opmærksomhed i en avis. Annoncen lød på en stilling som ‘Indoor Sales Technical Support’, og virksomheden blev beskrevet som havende 55.000 ansatte på verdensplan. Min dybtliggende interesse for elektriske apparater dukkede op til overfladen, og jeg følte straks trang til at søge stillingen. Jeg havde ingen ide om, at den rejse, der startede i 1987, ville fortsætte tre årtier senere!

Til min store glæde blev jeg tilbudt jobbet på stedet! Det svenske kontor var lige ved at blive etableret, og jeg var medarbejder nummer 13. Da antallet af medarbejdere var lavt i starten, måtte alle gøre lidt af hvert. En af de første opgaver, jeg fik, var at modtage ordrer via telefon og fax og registrere dem i ERP-systemet. Snart gik jeg mere over til teknisk support af lavspændingsprodukter. Det føltes som en drøm, der gik i opfyldelse at arbejde med elektriske produkter. De første par år fordybede jeg mig i at lære.

Internationale erfaringer

I 1989 blev jeg anbefalet at arbejde i Frankrig i et år. Da jeg var ung og single på det tidspunkt, greb jeg muligheden for at flytte til Grenoble. Det var der, jeg oplevede, hvor massiv Schneider var. Schneider var den næststørste arbejdsgiver i byen, næst efter hospitalerne. I de næste to år begyndte jeg at arbejde med Global Offer Managers og et produktudviklingsteam. Jeg havde det privilegium at være med til at udvikle en ny elektronisk styreenhed til afbrydere.

Kort tid efter rejste jeg rundt i Europa og holdt interne kurser for lokale tilbudsansvarlige i forskellige lande. Denne erfaring gav mig et rigt internationalt perspektiv, før jeg vendte tilbage til Sverige og selv blev Offer Manager.

Efter 29 år i Schneider, som Offer Manager for mange forskellige produktserier og som Marketing Manager, henvendte en rekrutteringsmedarbejder sig til mig, med et tilbud fra en anden virksomhed. Jeg følte, at jeg havde brug for at bevæge mig ud af min komfortzone og opleve noget nyt, så jeg tog dette skridt uden for Schneider Electric. Hvad kan jeg sige? Efter mindre end halvandet år kontaktede Schneider mig og tilbød mig at komme tilbage, og det var en invitation tilbage til der, hvor jeg hørte til – den organisation, der havde formet mig i næsten tre årtier. Jeg tog imod tilbuddet og vendte hjem til Schneider!

Mere end 30 år? Hvordan det?

Det flade hierarki gør det nemt at arbejde sammen, samarbejde og samarbejde. En landedirektør kan blive stoppet på gangen og få at vide, hvad der kunne gøres anderledes. Bare friheden til at henvende sig til hvem som helst i virksomheden, om hvad som helst, gør en verden til forskel i arbejdskulturen! Selvom dette måske er en meget nordisk kultur, er det utroligt, at en global virksomhed som Schneider kan omfavne den over hele verden, i alle sine enheder.

I årenes løb har Schneider skabt et system, der gør det lettere for medarbejderne at arbejde fleksibelt – en af hemmelighederne bag virksomhedens succes og futuristiske innovationer. Glade medarbejdere er lig med fænomenal produktivitet!

I de mange år, jeg arbejdede med marketing, blev jeg vidne til det langvarige bånd, der er mellem kunderne og virksomheden. Sådan er det også med medarbejderne. Jeg er omgivet af kolleger, der har arbejdet hos Schneider i 10, 15 år eller længere. Det er et bevis på den kunde- og medarbejdertilfredshed, Schneider sikrer. Schneider er ikke kun i front, når det gælder produktkvalitet og innovation, men også en virksomhed, der opbygger og værdsætter sine relationer til kunder og medarbejdere.

Schneider værdsætter sine mangeårige medarbejdere, men også potentialet i unge hjerner. Graduate-programmet absorberer den nye generation, med sine friske ideer og nye måder at tænke på.

Verden, markederne, kunderne, teknologien og løsningerne er alle i hastig forandring. At forudse forandringer og løbende tilpasse sig dem, er det der gør Schneider til en thought leader.

At se tilbage

Der var engang, hvor jeg spekulerede på, hvordan det ville være at arbejde uden for Schneider. I dag kan jeg med sikkerhed sige, at græsset er grønnere lige der, hvor jeg er… hos Schneider Electric!

I 1987 begyndte jeg på min togrejse fuld af drømme og forhåbninger. Når jeg ser tilbage nu, har det været en utrolig rejse! Som en ung dreng længtes jeg efter at lære mere om elektrisk udstyr, end de få sider i min lærebog. Hos Schneider har det overgået mine vildeste drømme at arbejde sammen med meget tekniske, ekstremt vidende og usædvanligt erfarne ingeniører, at lære af dem og at innovere sammen med dem. Og det bedste af det hele? Min rejse fortsætter!

Læs om andres rejse hos Schneider Electric

I en række blogindlæg fortæller både tidligere og nuværende ansatte i Schneider Electric om deres karriere og udvikling igennem årene. Rikard Westerlund er medstifter og CEO i startup-virksomheden HelloLilly og Schneider Electric-alumne! Gennem hans ni års arbejde for Schneider Electric i forskellige stillinger, fik han erfaring og ekspertise, som han senere brugte til at drive hans startup-virksomhed i over et år.

Læs mere om vores alumnenetværk og tilmeld dig nu!

Om forfatteren

Forfatter Profil

Magnus Engström, Channel Development Manager

Magnus Engström har arbejdet hos Schneider i over 30 år, og er til daglig teknisk Channel Development Manager i Kristianstad.

Tags: , , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.