Women In Growth – et netværk for kvinder, af kvinder

Sådan lyder navnet på vores nye netværk for “empowering women” i Schneider Electric.

Women In Growth samler kvinderne fra Schneider Electric til startskuddet af et nyt netværk, på tværs af afdelinger, aldre og stillinger i virksomheden. Fællesskabet er født på engelsk, for at inkludere, hvem end, der ønsker at deltage. Vi – Yasemin Yavari og Julia Jernström, har stablet dette nye fællesskab på benene med ønsket om at styrke kvinderne i Schneider Electric.

Hvorfor startede vi Women in Growth fællesskabet?

Vi havde en masse samtaler om, hvordan det er at arbejde i en meget mandsdomineret industri. Jeg tror, vi begge er enige i, at vi begge kommer fra to forretningsenheder uden så mange kvinder. Dog, var det tydeligt, at der var en masse kvinder spredt rundt i hele Schneider. De befandt sig bare i andre teams, forskellige funktioner og lokationer. Schneider har nemlig adskillige kontorer spredt rundt i hele Danmark. Så fik vi tanken, der startede det hele – ”men skulle vi måske ikke se, om der var andre af vores kvindelige kollegaer, der gik med de samme tanker, som os.” Måske skulle vi skabe et fællesskab, hvori vi kunne møde hinanden på tværs af afdelinger, forretningsområder, lokationer, aldre og nationaliter.

Fra ide, til realitet

Fra vi fik denne ide, gik det stærkt. Vi fik straks rakt ud til kvinderne i Schneider. Vi kunne hurtigt se, at der virkelig var et behov og et ønske om sådan et fælleskab. Der var mange af vores kvindelige kollegaer, der reagerede positivt på vores ide om et kvindeligt fællesskab. Vi så hurtigt en masse engagement.

Og, ja – så skabte vi dette Women in Growth netværk, hvor vi kan styrke, støtte og sammen spille hinanden gode. Både personligt og professionelt!

Hvad går netværket ud på?

Vi ønsker at tydeliggøre og forstærke stemmerne fra kvinderne i Schneider. Vi vil rigtig gerne have, at de kommer med deres egne ideer og input til hvilke emner de synes er interessante og vil høre mere om.

Vi laver forskellige aktiviteter, med ønsket om at kunne dele karrierevalg, guide, networke, inspirere hinanden og dele forskellige læringsrige erfaringer.

For nyligt havde vi et spændende oplæg om karriererejse. Med en af kvinderne fra Schneider, der har ændret sin position fra Frankrig til Danmark. Her delte hun sine egne erfaringer, og kunne hjælpe med viden ift – hvis du ønsker at flytte ud fra Danmark, og arbejde internationalt. Hvad kan man forvente? Er det gennem networking eller HR? Hvad er mine muligheder?

På programmet, har der indtil videre været:

  • Inclusion & Diversity workshop
  • Inspirerende indspark fra kvindelige ledere og speed networking.
  • Networking on ”How to Utilize Your Own Network”.

Hvad byder fremtiden?

I løbet af det næste år håber vi selvfølgelig, at fællesskabet vil vokse endnu mere, end det allerede har. Vi håber på at kunne fortsætte med at støtte og hjælpe hinanden, til at videreudvikle os. Vi skal stå sammen, og hjælpe hinanden med at vokse. Både personligt, professionelt og kollektivt.

Netværket er skabt, for at skabe inklusion – for sammen står vi stærkere!

Vi glæder os meget til at se, hvad fremtiden bringer for Women in Growth.

Et netværk for kvinder, af kvinder.

Læs flere historier om Schneiders ansatte her. Blandt andet kan du læse om, hvordan vores italienske ingeniør Alessandra, har bygget sit selvværd op, som kvinde i teknologien – et arbejdsfelt hvori at være kvindelig er en minoritet.

Om forfatterne:

Julia Jernström har været i Schneider Electric Denmark i snart 2 år. Hun startede som Graduate i Nordic Graduate program sammen med Yasemin. Derefter har hun har arbejdet i salg og for nylig skiftet område til marketing i Digital Energy.

Yasemin Yavari startede i 2019 som studentermedhjælper i Schneider (Digital Energy), efterfulgt af en fuldtidsrolle som MarCom Business Partner i Marketing, da hun blev færdiguddannet. Herefter startede hun i Nordic Graduate Program, hvor hun skiftede afdeling til Industri. Her beskæftiger hun sig med salg med bæredygtige løsninger til brancher som forsyning, pharma, OEM og F&B.

Om forfatteren

Forfatter Profil

Yasemin Yavari

Yasemin Yavari startede i 2019 som studentermedhjælper i Schneider (Digital Energy), efterfulgt af en fuldtidsrolle som MarCom Business Partner i Marketing, da hun blev færdiguddannet. Herefter startede hun i Nordic Graduate Program, hvor hun skiftede afdeling til Industri. Her beskæftiger hun sig med salg med bæredygtige løsninger til brancher som forsyning, pharma, OEM og F&B.

Om forfatteren

Forfatter Profil

Julia Jernström

Julia Jernström har været i Schneider Electric Denmark i snart 2 år. Hun startede som Graduate i Nordic Graduate program sammen med Yasemin. Derefter har hun har arbejdet i salg og for nylig skiftet område til marketing i Digital Energy.

Tags: , ,

Tilføj en kommentar

Alle felter er påkrævede.

Dette websted bruger Akismet til at reducere spam. Se, hvordan dine kommentardata behandles.